Hoff Thorup inden Ludogorets: Vi er forberedt på en svær kamp

13.12.2023 16:52

Torsdag aften skal vores Conference League-gruppe afgøres, når vi møder PFC Ludogorets Bulgarien. Vi ligger aktuelt nummer et i gruppen med 10 point efter fem kampe, men både morgendagens modstander, PFC Ludogorets, og Fenerbahce SK ligger lige i hælende af os med ni point hver, hvorfor alt stadig kan nå at ske. De sidste kampe i Conference League-gruppen bliver sparket i gang i morgen aften kl. 18:45, hvor det bliver afgjort hvilke to hold, der sikrer sig videre avancement.

I gruppespillets anden runde fik vi besøg af PFC Ludogorets hjemme i Right to Dream Park, og her blev det til tre point og en 7-1-sejr. På trods af den overbevisende sejr på hjemmebane påpeger Johannes Hoff Thorup, at det ikke er et retvisende billede for styrkeforholdet mellem de to hold, og vi derfor også er forberedt på en svær kamp i morgen.

- Jeg forventer, at vi møder et hold, som har ambitioner om at vise, at det 7-1 nederlag, som de led her hos os sidst, det var en engangsforestilling og at det ikke er styrkeforholdet mellem de to hold.

Så jeg tror godt, at vi kan forvente – og det er også det, vi har forberedt – at det er et hold, som kommer ret hårdt ud fra start. Som kommer til at gå ret hårdt i dueller og går i mand-mand spil til tider. For der ligger simpelthen også noget signal for dem, som de skal have sendt – både til klubben og fans.

Kvalitet på bolden er nøglen til sejr

Johannes Hoff Thorup forventer, at PFC Ludogorets kommer ud i et højt pres fra kampens start, hvilket kan gøre kampen meget medrivende og med chancer til begge hold. Dertil pointerer han, at vi skal være omhyggelige med bolden for at skabe de store muligheder. - Det bliver en hård start, men også en sjov og en spændende start, hvor vi, hvis vi er dygtige, kan spille os frem til nogle gode muligheder. - Vi kunne se, da vi mødte dem sidst, at de var meget mands-orienteret i deres pres. Og det gav os nogle rigtig gode muligheder lige så snart, vi fik spillet os forbi det pres. Det kræver selvfølgelig en enorm omhyggelighed og kvalitet med bolden, samt god positionering. Men det var vi dygtige til sidst – og det gav os nogle rigtig gode muligheder, der til tider kan ligne nogle omstillings-muligheder, men som i virkeligheden kommer efter opbygning over for højt pres. Så det er noget af det, vi har forsøgt at highlighte. - Vi skal være gode i det, vi normalvis er gode til. Spillet med bolden er et vigtigt element for os – og det bliver det i den grad igen i morgen. - Vi skal gøre, som vi har gjort hele sæsonen. Vi spiller som et kollektiv – og det gør vi i alt, vi deltager i. Vi er dygtige sammen og vi skal være dygtige sammen igen i morgen. Men det er vores strategi – og det er den måde, vi angriber alle kampe på. - I optakten har vi fremhævet nogle af de ting, som vi var rigtig gode til i starten af sæsonen. Det gælder både med og uden bold. Og på den måde er vi gået lidt back so basics, hvis man kan sige det. Og holdt fast i den gode stamme, som vi har i vores spil. Men som altid er det kollektivet, der skal bære os, og vi skal være dygtige til at arbejde sammen og bevæge os for hinanden.

Spiller for at vinde

På grund af stillingen i gruppen er det afgjort, at FC Nordsjælland kan nøjes med en uafgjort og stadig gå videre fra gruppen. Der er dog en væsentlig forskel på, om vi ender et eller to i gruppen, da man med en første plads i Conference League-gruppespillet springer Playoff-runden over. Alle forventer, at Fenerbahce SK tager de tre point hjemme mod Spartak Trnava, hvorfor PFC Ludogorets er tvunget til at vinde morgendagens kamp, hvis de vil videre fra gruppen. Johannes Hoff Thorup mener ikke, at stillingen får nogen betydning for kampbilledet i starten af opgøret, men påpeger også, at det kan spille ind til sidst i kampen. - Jeg tror ikke, at det har ret stor betydning, at de skal frem og jagte sejren, mens vi kan ”nøjes” med uafgjort. Det er sådan noget, der spiller ind til allersidst i en kamp, når der er et resultat. Og så er der selvfølgelig et hold, der skal forsvare og forsøge at holde det resultat, der er – og der er et hold, der skal jagte. - Men når vi taler om uafgjort og sejr den ene og den anden vej, så er det så lille en forskel, at når man starter kampen, så spiller man den for at vinde, og så vil det først have effekt jo længere hen, man kommer i kampen. - Det er en kamp, som vi skal forsøge at få over på vores præmisser. Vi kan ikke holde en uafgjort i 90 minutter, hvis vi går ned og gør det for defensivt eller lader kampen være på deres præmisser. Det er slet ikke vores ambition. - Det vigtigste for os er at gå videre fra puljen. Det er helt klart det, der fylder mest. Og så er det en ekstra gevinst, at vi kan få førstepladsen med en sejr. Det kommer selvfølgelig også til at spille ind. For det vil jo betyde helt enormt meget, hvis det lykkes for os.