Hoff Thorup efter første opgør mod AB: Stiller os i en god situation

06.12.2023 20:32

Onsdag aften var Oddset Pokalen tilbage i Farum, da vi tog imod AB i det første af to opgør i Right to Dream Park. Vi fik sikret os en 3-0 sejr på to mål af Conrad Harder og et enkelt af Ibrahim Osman, hvilket giver os et godt udgangspunkt inden returopgøret på lørdag. 

Johannes Hoff Thorup var naturligvis glad for det gode resultat. 

– Et godt resultat for os. Det giver os både et rygstød, men stiller os også i en rigtig god situation i forhold til kampen på lørdag. Inden kampen havde vi sat en grænse på 3-0, hvor vi sagde, at hvis vi kan komme op og få et tre-måls forspring, så ville vi være rigtig tilfredse. Så det tager jeg med mig videre fra i dag.

Kampen bød også på flere positionelle ændringer i startopstillingen, der ifølge Hoff Thorup ikke fungerede i første halvleg. 

– Tanken ved formationen i dag var for at se, om vi kunne få nogle spillere ind i mellemrummene samtidigt med, at vi havde spillere på den sidste linje til at løbe dybt – hvilket ikke virkede for os. Det blev for omstændigt, blev for langsomt og vi fik ikke truet dem på siderne, hvilket vi gerne ville. Så der ramte vi ikke skiven i forhold til det taktiske. Det er dog godt, at vi kan få det ændret, og at spillerne er med på, at vi får det løst i pausen. Vi fik skabt situationer på siderne, der gav os nogle indlægsmuligheder og som heldigvis virkede for at få åbnet kampen op for os. Det var rigtig vigtigt, da det var for låst i første halvleg.

På trods af det gode udgangspunkt tager cheftræneren ikke let på returopgøret lørdag, forklarer Hoff Thorup. 

– Vi skal holde fast, så vi kan stille så slagkraftigt som muligt hver gang vi spiller. Vi skal udvikle os som hold og blive bedre, så der er ikke nogen gratis kampe – ligesom vi heller ikke tager let på nogen kampe, hvilket vi heller ikke gør på lørdag. Vi skal kigge ind i hvilke spillere, vi skal sørge for at holde til ilden og holde friske i forhold til kampen i Bulgarien næste torsdag.

– Så vi går ikke ind til kampen på lørdag og tænker, at der er noget som helst, der er afgjort endnu. Hvis man spiller under niveau i pokalen, Superligaen eller i Conference League, så får man som fortjent. Så vi skal spille, til det vi kan, hvilket vi også gør på lørdag.

Johannes Hoff Thorup er tilfreds med den måde, holdet fik åbnet AB op på i anden halvleg, forklarer han. 

– AB kæmper med det, de kan. De forsøger i det meste af kampen, men især i første halvleg, at trække tempoet lidt ud af kampen, hvilket er forståeligt nok. Man kunne også godt se, at kampen åbnede sig lidt i anden halvleg, da vi skruede op for tempoet, hvor de fik sværere ved at være med. Måden vi åbner kampen på i anden halvleg, er jeg tilfreds med. Vi varierer det, vi gør. Det er både i kombinationerne, driblingerne og i to mod én-spil på siden med chip-bolde ind bag deres bagkæde. Vi var gode til at holde det konstante tryk, der også betyder, at vi fik det her rigtig fine resultat.

Returopgøret spilles på lørdag klokken 15:30 – og det finder igen sted i Right to Dream Park.