Videre til gruppespillet: Kan sætte flueben ved det meste

31.08.2023 22:06

Vi kom til Serbien med et godt udgangspunkt, efter FK Partizan blev slået med hele 5-0 hjemme i Farum i første opgør, og heldigvis blev den samlede sejr udbygget i den afgørende returkamp. På et mål af Ibrahim Osman i første halvleg vandt vi kampen 1-0, og efter føringsmålet var det ikke et opgør, der fik mange tilskuerne på Stadion Partizana op af sæderne.

Det betød blandt andet, at cheftræner Johannes Hoff Thorup kunne spare flere spillere i båden pausen og tidligt i anden halvleg. Og derfor var det også en tilfreds boss, der kunne fejre avancementet til Conference Leagues gruppespil.

– Jeg vælger at tage de kritiske briller af i dag og siger, at vi fik mere eller mindre det, vi kom efter. Vi fik en rolig kamp, der ikke blev duelpræget, og vi fik en kamp, som ikke kom op i et højt tempo i for store perioder. Og så endte vi med at få en kamp, som vi dominerede i store perioder, ligesom vi også fik muligheden for at hvile nogle spillere, der har spillet meget i sæsonen. Så jeg tror, at jeg kan sætte flueben ved det meste i dag.

– En stor del af vores gameplan var, at vi skulle kontrollere bolden og ikke gøre for meget med den. Det skulle ikke blive en vild kamp, og vi ville helst ikke give for mange chancer væk, og det lykkedes vi rigtig fint med. Vi spiller ikke for at lukke den her kamp – vi spiller med alle de mål i bagagen, vi sikrede os for en uge siden.

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

"Der er enorm meget læring i de her kampe, og det er jo også derfor, at vi så gerne vil spille så mange som muligt."

Nu venter der seks kampe i gruppespillet for Hoff Thorups mandskab, og der er allerede indhentet vigtig erfaring i de første fire europæiske opgør.

– Der er enorm meget læring i de her kampe, og det er jo også derfor, at vi så gerne vil spille så mange som muligt. Spillerne kommer ud og spiller på nogle fremmede stadioner mod andre hold, end de er vant til, og vi får at se, hvad vi kan på europæisk niveau. Og vores start har været stærk her i Europa. Jeg roste drengene efter kampen for, at vi nu har holdt nullet fire gange ud af fire mulige. Det er rigtig flot, og nu venter der seks kampe mere, hvor vi skal tage de her erfaringer med, samtidig med at vi skal holde højt niveau i Superligaen. For det er også en vigtig del af den her disciplin.

– Vi har været meget opsatte på at komme i et europæisk gruppespil, fordi vi syntes, at chancen var der i år. Og vi har også vist, at vi havde ret i at syntes det. Vi har på forhånd bygget truppen ud fra, at vi mener, at vi kan klare både et gruppespil og Superligaen med den gruppe spillere, vi har. Der er en stærk holdånd, tro på egne evner og virkelig meget hårdt arbejde i truppen, så vi er meget glade for, at vi er lykkedes med missionen om at komme ud at spille gruppespil med den her gruppe.

Der bliver trukket lod i morgen fredag, hvor vi finder ud af, hvem vi skal op imod i gruppespillet, der strækker sig over hele efteråret.