Storsejr i første kamp: Vigtigt at score så mange mål som muligt

24.08.2023 17:55

Torsdag aften skulle første skridt mod et europæisk gruppespil tages, da serbiske FK Partizan besøgte Right to Dream Park. Det skridt blev taget med en imponerende 5-0-sejr, hvor tre af målene faldt i anden halvleg.

De første to stod Martin Freses og Marcus Ingvartsen, og i anden halvleg kunne Marcus Ingvartsen fordoble sin måltotal, inden Oliver Villadsen satte målet til 4-0 ind. Det sidste mål stod FK Partizan selv for, da et skud blev afrettet af en forsvarsspiller.

Efter kampen var det naturligvis en tilfreds cheftræner, der kunne kigge tilbage på sejren. Og Johannes Hoff Thorup kunne sætte flere flueben ved de forventninger, han havde inden opgøret.

– Det var en kamp, som vi langt hen ad vejen fik løst, som vi havde aftalt. Det er nogle gange lettere sagt end gjort, fordi der jo altid er en modstander, der prøver at ødelægge den plan, man har lagt, men i dag var det os, der løb med sejren i en kamp, der forløb, som vi rigtig gerne vil have det. Så det er det, jeg er allermest tilfreds med.

– Der sker noget, da vi laver målet til 3-0. Der knækker de lidt over, og der bliver mere plads at spille i for os. Så der vidste vi godt, at det handlede om at få lavet de ekstra mål, som vi også er klar over, at vi kan lave. Jeg sagde til spillerne, at vi jo ikke spiller om point, men derimod om mål. Så det er vigtigt at få scoret så mange mål som muligt, og samtidig er det vigtigt at lukke af i den anden ende. Det er lige så flot, at vi nu har spillet tredje europæiske kamp med tre clean sheets i træk.

– Vi kommunikerede lidt ved 3-0-målet, hvor vi også satte noget friskhed ind for at holde tempoet. Men samtidig var det også vigtigt, at vi ikke fik kampen gjort så vild, at der blev plads i den anden ende, og de kunne score. Så det handlede om at holde balancen, men samtidig presse mere på.

"Det er vigtigt at få scoret så mange mål som muligt, og samtidig er det vigtigt at lukke af i den anden ende. Det er lige så flot, at vi nu har spillet tredje europæiske kamp med tre clean sheets i træk."