Patrick Mtiliga bliver Assistant Academy Director

08.08.2023 08:02

Han har selv opnået 150 Superliga-kampe for FC Nordsjælland, og nu skal Patrick Mtiliga hjælpe endnu flere talenter mod at spille deres første.

Patrick Mtiliga har et CV i klubben, som de færreste kan matche, og nu kan han tilføje endnu en titel til listen. Den tidligere anfører bliver nemlig Assistant Academy Director og skal i samarbejde med Juan José Jacob Penalver videreudvikle akademiet i FC Nordsjælland.

Mtiliga har hidtil arbejdet som Head of Academy Culture & Integration i klubben, så selvom titlen bliver en ny, er det ikke helt ubetrådt land, han begiver sig ud på.

– Jeg synes, at det giver mening i forhold til det rum, jeg allerede er vant til at arbejde og operere i. Med den nye rolle bliver det selvfølgelig mere specifikt, og jeg kommer til at få nogle nye opgaver, men jeg har beskæftiget mig med den øvre del af akademiet et stykke tid nu, så jeg glæder mig til at skulle dykke endnu mere ned i det og hjælpe med at udvikle det.

– Vi er enormt dygtige til at tage hånd om unge mennesker og udvikle talenter, og huset er fyldt med viden og vildt dygtige mennesker. Så vi skal fortsætte det gode arbejde, men vi er samtidig opmærksomme på, at vi kommer til at få endnu flere spillere igennem fremover, og det betyder, at vi skal være endnu skarpere og klar på at tage os af alle spillere – også dem, der måske ikke ender med at slå igennem i FC Nordsjælland, men skal udvikles til at fortsætte karrieren et andet sted.

🔎 Patrick Mtiliga

AKTIV KARRIERE 1998-1999 B.93 1999-2003 Excelsior 2003-2006 Feyenoord 2006-2009 NAC Breda 2009-2011 Malaga 2011-2017 FC Nordsjælland EFTER KARRIERESTOP 2018-2021 Sportsdirektør i B.93 2021-2023 Head of Academy Culture & Integration

For Academy Director Juan José Jacob Penalver skal Mtiligas nye stilling ses som et led i at styrke akademiet og brede fokus mere ud, når der skal udvikles talenter.

– Jeg er helt utrolig glad for at få Patrick ind i den her rolle. Hans erfaring kommer til at styrke ledelsen på akademiet, ligesom rollen i sig selv skal ses som et endnu større fokus på vores individuelle arbejde med spillerne, både på og uden for banen.

– Patrick har igennem flere år vist, at han er ekstremt dygtig til netop arbejdet med det, vi kalder "pathway" – altså hvilken vej vi skal gå med den enkelte spiller for at få mest muligt ud af talentet og sikre os, at vi også udvikler mere end bare fodboldspilleren på den bedst mulige måde. Så jeg er ikke i tvivl om, at det vil gavne os meget.

Med sine 18 år som professionel fodboldspiller har Mtiliga en naturlig erfaring inden for kridtstregerne og en viden om, hvad der skal til for at kunne begå sig. Men siden støvlerne blev lagt på hylden, har han især beskæftiget sig med de ikke-fodboldfaglige kompetencer, der kræves af en ung fodboldspiller, ligesom han havde tre år som sportsdirektør i barndomsklubben B.93. Og det ser han frem til at gå endnu mere i dybden med, når han begynder i sin nye stilling.

– Jeg kommer til at have meget kontakt til spillere og måske endnu mere til forældrene. De er en kæmpe medspiller for os, og det har vi længe haft fokus på. På Right to Dream-niveau er dannelsen af det hele menneske et stort fokus, som jeg glæder mig til at bygge videre på her i FC Nordsjælland. Vi skal lave dygtige fodboldspillere, som fansene kan nyde at se i Superligaen, men vi skal også lave nogle gode og talentfulde mennesker, som kommer ud af akademiet med tasken fuld af kompetencer, uanset om fremtiden byder på fodbold eller noget andet.