Optakt til sæsonpremieren i Gjensidige Kvindeligaen: En spændende start

24.08.2023 11:00

På lørdag sparkes sæsonen for Kvindeliga-holdet for alvor i gang, når Fortuna Hjørring kommer på besøg i Right to Dream Park i sæsonåbneren i Gjensidige Kvindeligaen.

Kampen er en gentagelse af sidste sæsons pokalfinale, hvor FC Nordsjælland trak sig sejrsrigt ud af opgøret og tog pokalen med hjem til Farum. Derfor er det på mange måder en spændende start på sæsonen, der venter Chris Sargent og co., og cheftræneren ser også spændt frem mod lørdagens kamp.

- Vi starter sæsonen mod et af de bedste hold i ligaen, hvilket er en utrolig spændende start for os. Vi forventer, at Fortuna kommer ud og er sultne efter at få revanche efter sidste sæsons pokalfinale, og de vil helt sikkert komme ud med høj intensitet.

- Fortuna har altid spillet godt, når de har været på besøg i Right to Dream Park og spiller altid med i toppen af række, så jeg forventer, at det bliver en svær men god kamp.

- Fortuna har fået en ny træner, så det er svært at sige, hvor meget vi kan tage med fra pokalfinalen, men det er altid sikkert, at Fortuna er et af topholdene i ligaen og kommer med høj kvalitet på hele banen. De har stadig mange af de samme spillere, så vi vil forsøge at bruge de erfaringer, vi har fra sidste møde på både godt og ondt.

"Vi føler, at vi er et rigtig godt sted lige nu – og ser frem til en rigtig spændende og velspillet kamp."

Chris Sargeant

Kvindeliga-holdet har haft en god opstart efter sommerferien, der blandt andet har budt på en træningslejr i Frankfurt, hvor hele truppen fik spilleminutter i benene og formet blev pudset af. Chris Sargeant håber, at den gode opstart kommer til udtryk i spillet på lørdag.

- Det bliver spændende at se, hvor vi står, og om vi kan implementere alle de ting, vi har arbejdet på i preseason. Alle har arbejdet hårdt, og vi skal bygge videre på vores interne forståelser, selve vores måde at spille fodbold, at få de nye spillere helt i gang og generelt sørge for, at vi er på samme side på banen.

- Vi er stadig i en proces, hvor vi udvikler os og lærer. Vi føler, at vi er et rigtig godt sted lige nu – og ser frem til en rigtigt spændende og velspillet kamp.

- Vi har haft en fantastisk preseason med gode takter, som vi gerne vil se implementeret, i vores spil. Vi har spillet noget rigtig god fodbold og været farlige i modstanderens felt, hvilket har resulteret i flere flotte mål. I sidste sæson havde vi mange kampe, hvor vi burde have scoret 3-4 mål, men ikke var kyniske nok, så vi har i opstarten haft et særligt fokus på at udnytte vores mange chancer.

Kampen bliver spillet lørdag kl. 16:30 i Right to Dream Park, og du kan købe billetter her.