Ny målvogtertræner på plads for Kvindeliga-holdet: Frank Petersen stopper

23.08.2023 16:00

På lørdag sparker Kvindeliga-holdet sæsonen i gang, når vi får besøg af Fortuna Hjørring i Right to Dream Park. En ny sæson betyder ofte ændringer i både spillertruppen og staben, og dette gør sig ligeledes gældende i år.

Senest har der været udskiftning i trænerstaben, da Frank Petersen har valgt at stoppe som målvogtertræner for at have mere tid sammen med sine børn. Frank Petersen bliver erstattet af Oliver Foss, der i den forgangne sæson var målmandstræner på akademiet.

Jessica Davis, sportschef for Kvindeliga-holdet:

- Vi er meget begejstret over at kunne tilføje Oliver til vores stab. Det har været vigtigt for os at finde en målvogtertræner, der allerede var inde i vores spillestil og forstod vores kultur, så vi kunne fortsætte den positive udvikling fra sidste sæson.

- Oliver bidrager med en god energi til hele truppen, og vi tror, at han er den rette til at bringe vores talentfulde målvogterteam op på et endnu højere niveau. Vi glæder os til at se, hvor langt han kan flytte vores målvogtere.

Oliver Foss:

- Det er virkelig fedt at blive tilknyttet Kvindeliga-holdet, og jeg er glad for at få muligheden for at tage det næste skridt i min egen udvikling. Det har været utrolig nemt at træde ind på holdet, og alle har budt mig velkommen med åbne arme.

- Det er et stærkt målvogterteam og trænerstab, jeg kommer ind i, så jeg glæder mig til at være en del af det hele og bidrage til det gode udviklingsmiljø. Jeg håber at kunne hjælpe pigerne med at fortsætte deres positive udvikling i den kommende sæson.

Oliver Foss har været en del af hele opstarten, hvorfor han også var med på træningslejren til Frankfurt, og han fortæller, at det virkelig har gavnet ham.

- Jeg har ret hurtigt opbygget en god relation med alle fire målvogtere, hvorfor træningslejren også blev brugt til at komme tættere på resten af truppen og staben. Det var en fantastisk tur både for mig personligt, men også i forhold til mit arbejde med målvogterne.

"Det har været fantastisk at have Frank tilknyttet staben. Han passede virkelig godt ind og forstod vores kultur."

Chris Sargeant

En stor kapacitet stopper

Frank Petersen har været tilknyttet Kvindeliga-holdet i 3,5 år samlet over to perioder, og cheftræner for Kvindeliga-holdet Chris Sargeant påpeger, at han er en af årsagerne til Amanda Brunholts gode udvikling det seneste år.

- Det har været fantastisk at have Frank tilknyttet staben. Han passede virkelig godt ind og forstod vores kultur, og han var en stor del af målvogternes positive udvikling i sidste sæson, hvor især Amandas udvikling var fantastisk.

- Han har haft stor indflydelse på Amandas gode udvikling og gjort et fantastisk stykke arbejde med at få hende op på det niveau, hun er nu. Frank har også været med til at samle vores nuværende målvogterteam, hvor vi har tilføjet nogle fantastiske målvogtere.

- Vi er kede af at tage afsked med Frank og respekterer hans beslutning, hvorfor vi sætter stor pris på, at han selv har været med til at vælge hans erstatning i Oliver, der har vist sig at passe perfekt ind i staben.