Hvem er FCSB? Lær vores modstander bedre at kende

09.08.2023 10:01

Efter fem års pause er vi i morgen klar til igen at spille europæisk fodbold. Spillerne er allerede landet i den rumænske hovedstad, Bukarest, hvor vi skal møde FCSB på deres hjemmebane Stadionul Steaua med plads til 31.000 tilskuere. Her kan du blive lidt klogere på morgendagens modstander, og hvad Johannes Hoff Thorup og resten af holdet kan forvente at møde.

Den evige 2’er
Siden 2017/18-sæsonen er der blevet hængt ikke mindre end fem sølvmedaljer om halsen på FCSB-spillerne, og det var da også en andenplads, der sikrede dem europæisk fodbold i denne sæson.

Hovedstadsklubben endte nemlig som nummer to syv point efter Farul Constanta efter et flot mesterskabsspil, hvor det blev til fem sejre i 10 kampe. Heraf en enkelt sejr over netop Farul Constanta. Og til trods for nederlag i de to sidste opgør, endte FCSB med fire point over tredjepladsen, CFR Cluj.

I denne sæson er FCSB dog startet anderledes målrettede, og de første fire kampe er endt med fire sejre, hvilket bringer dem op på ligaens førsteplads. Her har de scoret otte mål og kun indkasseret to i eget net.

Hvem skal man holde øje med?
FCSB har to målfarlige herrer i front, og det er dem, der står for hovedparten af holdets scoringer. Den ene er italienske Andrea Compagno, der sluttede sidste sæson med 20 fuldtræffere. I denne sæson er det allerede blevet til to scoringer i hans første tre ligakampe, mens han endnu ikke har fundet vej til  netmaskerne i holdets to europæiske kampe.

Den anden spiller med mål i støvlerne er Florinel Coman. Han scorede det enlige mål i rumænernes sejr over CSKA 1948 Sofia på udebane, som i sidste ende bragte dem til tredje runde i kvalifikationen.

Vender man blikket ned mod midtbanen, finder man holdets anfører, Darius Olaru. Den 25-årige har 10 rumænske landskampe på CV’et, og selvom han kom til klubben for blot 3,5 år siden, er det blevet til 137 kampe for FCSB.

Den sidste spiller, man bør holde et vågent øje med, er 20-årige Octavian Popescu. Ligesom Darius Olaru har Popescu allerede repræsenteret FCSB mange gange, og det er blevet til 125 optrædener, siden han som 17-årig debuterede. Samtidig er han trukket i nationaldragten syv gange for Rumænien. Han stod også bag det afgørende og vindene mål, da FCSB endegyldigt bookede billet til opgøret mod os, da han scorede i 91. minut mod CSKA 1948 Sofia.