Hoff Thorup ser frem til ny europæisk aften i Farum: Vi kommer til at give alt!

23.08.2023 07:53

Revanche til gode

Der er revanche til gode, når FC Nordsjælland torsdag går på banen i Right to Dream Park til første opgør i den sidste og afgørende play off runde inden Conference League gruppespillet. 

Modstanderen er nemlig FK Partizan Beograd, som FC Nordsjælland mødte i i kvalifikationen til Europa League-gruppespillet tilbage i August 2018. Dengang endte det med et samlet nederlag på 5-3 til serberne. Men Cheftræner Johannes Hoff Thorup tror på, at vi denne gang kan trække det længste strå mod det serbiske storhold. 

- Det bliver helt sikkert en vanskelig opgave. Men jeg tror naturligvis på, at vi er dygtige nok til at spille os videre over to kampe - vi kommer i hvert fald til at give alt, hvad vi har i os, lyder det fra Cheftræneren. 

I modsætning til forrige runde mod FCSB, starter vi hjemme i Right to Dream Park torsdag, mens returopgøret spilles i Beograd en uge senere. Men det er ikke noget, der har den store fokus hos trænerteamet. 

- En hjemmebane har den fordel, at hvis man slutter på den, så har man publikum i ryggen i tilfælde af, at det skulle blive afgjort i forlænget spilletid eller straffespark. Men ellers tillægger vi det ikke den store betydning. Selvfølgelig er der noget fedt i at få afgjort det og kunne gå videre foran egne fans. Men nu håber vi på, at vi kan vende det om og skabe et rigtig godt udgangspunkt herhjemme, som vi skal ned og spille videre på. 

- Men vi er nødt til at dele det op over fire halvlege, som vi også gjorde sidst mod FCSB. Og det kan godt have betydning for den første kamp. Der er ingen tvivl om, at vi selvfølgelig gør alt, hvad vi kan for at komme afsted med et så godt resultat som muligt. Men det må samtidig ikke blive en stressfaktor for os, hvis den eksempelvis står uafgjort sent inde i kampen.  For vi tror også på, at vi godt kan tage ned til Beograd og levere et rigtig godt resultat. 

"Selvfølgelig er der noget fedt i at få afgjort det og kunne gå videre foran egne fans. Men nu håber vi på, at vi kan vende det om og skabe et rigtig godt udgangspunkt herhjemme, som vi skal ned og spille videre på".

Johannes Hoff Thorup

FK Partizan Beograd

FK Partizan Beograd vandt otte serbiske mesterskaber i perioden 2008 til 2017, men siden da, er de blevet henvist til sekundære placeringer i tabellen, hvor Crvena Zvezda har indtaget førerpositionen.

Men i Europa har FK Partizan Beograd klaret sig flot. Siden 2019 har de deltaget i tre gruppespil - og sidste år gik man endda videre fra en svær pulje med Nice, FC Köln og Slovacko.

Johannes Hoff Thorup har da også stor respekt torsdagens modstander.

- Man kan egentlig sammenligne Partizan rimelig meget med FCSB. De spiller meget på samme måde og har samme stil - men er bare lige et niveau bedre end dem. 

- Det kan sagtens være en fordel for os, at vi har fået erfaringen mod et hold, som spillede ret meget på samme måde. Hvor det ikke altid er kollektivet, der driver det, men lige så meget nogle individuelle kvaliteter hos nogle spillere, som skal gøre det selv.

- Det gav os nogle udfordringer mod FCSB - og det kan det også gøre mod Partizan, hvis vi ikke er opmærksomme nok. Dér hvor vil skal være allermest opmærksomme, det er, når vi selv angriber.
For hvis vi ikke er godt nok positioneret i vores balance på holdet og eksempelvis angriber med for mange, så kan vi blive sårbare for især nogle omstillinger, hvor vi kan se, at de er rigtig dygtige.

Hoff Thorup fremhæver særligt tre spillere, der skal holdes særligt øje med.

- De har en håndfuld gode spillere, som har været i gamet i mange år og som har prøvet at spille europæisk fodbold for dem i flere sæsoner. De har en 10'er, som har et højt niveau. Så har de en kantspiller, som også er rigtig dygtig, og så deres brasilianske angriber Saldanha, som vi vi virkelig skal have et skarpt øje på. For det er nogle, der ikke lader sig presse af, at man sidder tæt på dem. Og de kan sagtens udfordre og har ret gode afslutninger fra distancen også.