30.08.2023 07:03

Et led I udviklingen

FC Nordsjælland står med særdeles gode kort på hånden, når det torsdag aften skal afgøres, om der skal spilles europæisk gruppespil i Farum i løbet af efteråret. 

Den første kamp i Right to Dream Park blev vundet 5-0. Og selvom udgangspunktet inden torsdagens opgør er godt, så går Cheftræner Johannes Hoff Thorup meget op i, at det for alt i verden ikke må blive en sovepude for spillerne. 

- Det er meget vigtigt for os, at der ikke bliver taget for let på opgaven. Og det er jeg også helt sikker på, at spillerne ikke gør. Der er så meget konkurrence om pladserne i truppen, så de spillere, der spiller, de ved godt, at der skal præsteres. Alle vil vise, hvor dygtige de er - og alle vil jagte mere spilletid. Så jeg er slet ikke nervøs for, at de ikke har hovedet med på torsdag. 

Hoff Thorup forventer derfor at se en professionel indsats, når spillerne går på banen i Beograd torsdag klokken 21. Både fordi de spillere, som får chancen for at vise sig frem, ved, at der skal præsteres. Men også fordi kampen har stor betydning for den udvikling, FC Nordsjælland gennemgår som et hold, der skal kunne begå sig i europæisk fodbold. 

- Vi stiller store krav til os selv og kigger altid kritisk på det - også når vi vinder. Derfor er kampen torsdag en stor del i vores næste led i udviklingen, så vi hele tiden kan blive bedre som fodboldhold. Derfor har vi ikke råd til at sælge nogle kampe på forhånd. Alle kampe skal tage hundrede procent seriøst. 

Næste niveau er europæisk fodbold

På trods af den overbevisende sejr i første opgør, så har forberedelserne til kampen været de samme, som hvis opgøret var endt med en snæver FCN-sejr. 

- Vi har forberedt os til kampen på fuldstændig samme måde, som vi gør til alle andre kampe. Og det faktum, at vi vandt 5-0 i første kamp ændrer ikke på det. Så vi skal ned og se, om vi kan levere en kamp, som ret langt hen ad vejen minder om den første halvleg, som den vi præsterede i Bukarest. For dér formåede vi virkelig at spille vores eget spil.

Partizan Stadium i Beograd er berygtet for dens intense stemning. Og det er noget, som spillerne er forberedte på. 

- Det er en svær udebane. Men igen - i de første par kampe, som vi har spillet i Europa, har vi prøvet forskellige ting. Blandt andet også at spille på en meget svær og intens udebane ift. atmosfæren. Der var gang i den, da vi var i Rumænien. Der var virkelig lyd på. Så det har vi fået prøvet, hvilket kan vise sig at være en fordel for os.

Cheftræneren indrømmer gerne, at udgangspunktet ser godt ud - og en deltagelse i et europæisk gruppespil for første gang i ti år vil have stor betydning for FC Nordsjælland som klub. 

- Det ville selvfølgelig være helt fantastisk at komme ud og repræsentere klubben i et europæisk gruppespil igen. Vi forsøger jo hele tiden at rykke klubben til det næste niveau - og næste niveau for os, det er europæisk fodbold. Men nu skal vi stadig lige ned til Serbien og levere en god præstation dernede først, lyder det afslutningsvis fra Hoff Thorup. 


📺 Kampen mod FK Partizan Beograd bliver ikke vist på TV, men der kan tilkøbes adgang til streamet her 


Du kan se highlights fra første opgør mod FK Partizan Beograd her 🔻

Højdepunkter fra første kamp mod FK Partizan Beograd