Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

FC Nordsjælland sælger Ernest Nuamah for rekordsum

30.08.2023 18:00

Efter en hektisk sommer med interesse fra de store ligaer har Ernest Nuamah nu valgt det næste skridt i karrieren. Den 19-årige angriber har peget på den franske storklub Olympique Lyonnais.

Årets profil i 3F Superligaen. Årets Unge spiller i 3F Superligaen. Ernest Nuamah høstede en række priser efter en fantastisk 2022/23-sæson og åbnede endda den nye med både et hattrick og en kåring som Månedens Spiller.

De stærke præstationer har været med til at løfte FC Nordsjælland – og det har samtidig skabt stor interesse fra klubber i de allerstørste ligaer. Interesse i en klasse, der gør det næste skridt i karrieren til en rekordstor transfer i Norden og har givet Ernest Nuamah flere muligheder at vælge imellem på fodboldens store adresser.

Valget er faldet på franske Olympique Lyonnais. Derfor har FC Nordsjælland færdiggjort forhandlingerne med ejergruppen Eagle Football, hvilket betyder, at Ernest Nuamah skifter til den belgiske klub RWD Molenbeek og udlejes direkte videre til Olympique Lyonnais.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været stor interesse for Ernest efter den flotte udvikling, både han og holdet har været igennem, og ikke mindst de stærke præstationer, der er blevet leveret. Vi har været tydelige omkring vores ambitioner for denne sæson og derfor også sat en meget høj overligger i forhold til en eventuel transfer i dette vindue. I den forbindelse blev der til sidst opnået enighed med mere end én klub, og efter samtaler med de forskellige klubber har Ernest været tydelig omkring, at han ønsker at fortsætte sin udvikling i Olympique Lyonnais, siger Jan Laursen, sportschef for Superliga-holdet.

- Ernest har været igennem en eksplosiv udvikling, og den store interesse gør, at vi føler os privilegerede over at have haft ham på holdet igennem hele den indledende del af sæsonen, hvor han også nåede at gøre en afgørende forskel. Han har brændt Superligaen af, og den flotte udvikling, de mange anerkendelser og dette skifte er endnu et eksempel på de synergier og den fantastiske uddannelse, der er hele vejen op igennem akademierne og op til førsteholdene. Der er endnu en gang udført et fantastisk stykke arbejde både på Right to Dream-akademiet i Ghana, her i Farum og ikke mindst fra Ernest selv, der har arbejdet hårdt og fokuseret hele vejen igennem.

- Vi er altid stolte over at se vores akademispillere tage springet til næste niveau, og han vil altid være en del af Right to Dream- og FCN-familien. Vi ville selvfølgelig gerne have beholdt ham, men vi har også ramt et niveau nu – både økonomisk og i forhold til Ernests ønske og udvikling – hvor det er det rigtige at sende ham videre. Vi har en stærk og konkurrencedygtig trup, og vi handlede tidligt i vinduet for at sikre os den nødvendige bredde i forhold til vores ambitioner om at angribe alle de turneringer, vi deltager i. Det ser vi frem til, mens vi samtidig ønsker Ernest alt det bedste med det næste skridt og ikke mindst siger ham kæmpe tak for indsatsen og hans store indflydelse på den positive udvikling for holdet og FC Nordsjælland.

The flashback: July 2022