Chris Sargeant inden træningslejrens sidste test: God mulighed for at inkorporere vores spillestil

15.08.2023 12:38

Tirsdag aften møder Kvindeliga-holdet tyske FSV Hessen i træningslejrens sidste træningskamp, inden holdet vender tilbage til Farum onsdag. 

Træningskampen er den anden kamp på blot tre dage, og cheftræner Chris Sargeant håber, at kampen kan bruges på at inkorporere spillestilen endnu tydligere på hele holdet.

- Jeg håber, at vi fortsætter vores gode forberedelser frem mod sæsonstarten, og lærer fra kampen i lørdags mod Frankfurt. Vi har taget mange positive tendenser med fra afslutningen af sidste sæson, som vi skal blive ved med at arbejde på. Dertil skal vi bruge kampen på at arbejde med vores interne forståelse og udvikle vores relationer.

- Vi har en god mulighed for at inkorporere vores spillestil i dagens kamp, hvilket hjælper med at få alle spillerne godt ind på holdet i forhold til, hvordan vi ønsker at spille fodbold. Vi har arbejdet meget med samhørigheden mellem spillerne og kulturen på holdet, som jeg håber, kommer til syne i dagens kamp. Dertil skal kampen bruges til at spillerne får en masse spilleminutter i benene, inden sæsonen for alvor starter den 26. august.

"Vi får derfor at se, hvor gode vi er til at styre kampen, selvom vi ikke kender modstanderens udtryk og spillestil."

Chris Sargeant

FSV Hessen spiller til daglig i den tredje bedste tyske række, og det har været meget begrænset, hvad Chris Sargeant og co. har kunne finde af videomateriale på FSV Hessen. Derfor er det vigtigt for Chris Sargeant, at holdet har fuld fokus på deres eget spil og er klar til at tilpasse sig aftenens modstander.

- Dagens modstander kender vi ikke så godt, hvilket giver os gode forudsætninger for at gå ind til kampen med fuld fokus på vores eget spil. Dertil giver det os også muligheden for at lære at tilpasse os modstanderen undervejs i kampen, da vi ikke på forhånd ved, hvordan de griber kampen an. Vi får derfor at se, hvor gode vi er til at styre kampen, selvom vi ikke kender modstanderens udtryk og spillestil.

Dagens opgør er den næstsidste test inden sæsonpremieren den 26. august hjemme mod Fortuna Hjørring, og cheftræneren ser frem til at sæsonen i Gjensidige Kvindeliga starter igen.

- Vi bruger alle træningskampene på at gøre os klar til den kommende sæson, og Fortuna Hjørring har fået ny træner, er det begrænset, hvilket betyder, at der er flere ukendte faktorer til den kamp. Og derfor er en kamp som i dag utrolig god, da vi kan bruge den som en læring frem mod sæsonpremieren. Vi kommer naturligvis til at forberede os konkret på Fortuna Hjørring i takt med, at kampen nærmer sig, men der kommer formentlig til at være flere uvisheder, end vi er vant til på grund af deres udskiftning i trænerstaben.

- Det er vigtigt for os at komme godt fra land i den nye sæson, hvorfor vi lægger alle kræfter i at være 100 procent klar til den første kamp mod Fortuna Hjørring.