Stor U17-triumf i prestigefyldt turnering

13.04.2023 14:55

FC Nordsjællands U17-hold vandt mandag Ajax Future Cup, der blandt andet havde deltagelse af Ajax, Paris Saint-Germain, Chelsea og Juventus.

FC Nordsjællands U17-hold kan sætte endnu en pokal i skabet, da de mandag slog Ajax 3-0 i finalen i den prestigefyldte turnering, Ajax Future Cup. 

Det var første gang nogensinde, at et nordisk hold deltog i turneringen, men der var ingen debut-nerver at spore, da de unge FCN-talenter foldede sig ud. Undervejs slog de klubber som Chelsea, Juventus, PSG og Ajax. 

Juventus blev slået 1-0 i semifinalen, mens finalen mod Ajax blev vundet 3-0 af FCN-drengene, som blev suppleret af nogle spillere fra Right to Dream-akademiet.

Sune Jensen, U17-cheftræner: 

- Drengene leverede generelt en helt fantastisk indsats hele turneringen igennem. Vi har jo en spillestil, som kræver, at man udfører en række modige beslutninger undervejs i en kamp. Vi skal eksempelvis turde spille bolden op nede fra bagkæden. Og det gjorde holdet virkelig godt. Vi havde en gameplan, som stort set blev fulgt fra start til slut – og vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det gav bonus.

- Jeg synes, at vi viste os rigtig godt frem med både målsøgende spil helt nede fra målmanden og det opbyggende spil, men også med vores høje pres og generobringsspil. Og det blev også bemærket af de andre klubber.

- Vi tog afsted med en ambition om at vinde turneringen. Det gør vi altid. For vi ved, hvad vi kan præstere. Men i sådan en turnering handler det også altid om at have marginalerne på sin side. Mod Juventus i semifinalen scorer vi ni sekunder før tid. Vi var det bedste hold, men ellers var den gået i straffe og så kunne alt ske.

- Vi kan tage en masse med fra turneringen. Det at møde nogle rigtig dygtige modstandere gør jo bare, at holdet udvikler sig, fordi de bliver matchet på et højt niveau. Det giver spillerne en masse læring. De har stået i nogle situationer, hvor de virkelig har skullet steppe op spillemæssigt. Og der har også været nogle nerver, der skulle holdes styr på. Så de har fået en masse med – både inden for kridtstregerne, men også udenfor med hensyn til det mentale op til kampene og arbejdet med at skulle præstere. 

Villum Bertelsen, kåret til turneringens spiller: 

- Det var super fedt at være med i så stor en turnering. Der var jo nogle store hold med, og det var sjovt at prøve sig af mod dem. Vi viste jo, at vi sagtens kan spille med – og også slå dem ud undervejs. Jeg synes, at vi spillede rigtig godt hele vejen igennem og kæmpede for hinanden.   

- Der var rigtig god stemning på holdet hele turneringen igennem – og selvfølgelig en helt fantastisk stemning efter sejren mod Ajax i finalen.

- Jeg er selvfølgelig stolt over at blive kåret som turneringens spiller. Der var jo rigtig mange dygtige spillere med, så det er en stor ære for mig. Men det er vigtigt for mig at holde fokus og bare blive ved med at spille mit spil og fortsætte min udvikling.

 

Marcus Walker, anfører: 

- Det var første gang nogensinde, at et hold fra Skandinavien deltog i turnering. Men vi tog derned med en stor tro på os selv. Vi vidste godt, hvad vi kunne som hold. Og for os handlede det også meget om, at vi bare gerne ville derned og spille noget god fodbold mod nogle tophold.

- Men vi udviklede os og voksede fra kamp til kamp. Og det blev jo tydeligt for os, at vi godt kunne spille lige op – og også bedre – end selv de største hold dernede. Men at det endte med guld, det er jo bare helt vildt. Og der var sindssygt fed stemning efter finalen mod Ajax.  

- Det er jo et kæmpe selvtillids-boost til holdet, at vi formår at tage til Holland og vinde så stor en turnering. Det tager vi med videre til ligaen herhjemme, hvor vi ligger godt til – og til pokalturneringen, hvor vi er i semifinalen.   

- Det super fedt at deltage i så stor en turnering. Man ved, hvor mange der sidder og ser med, så der var måske et lille pres på. Men det var et fedt pres, og det gør kun én til en bedre fodboldspiller.  

Vejen til guldet

Du kan se højdepunkterne fra finalen mod Ajax, der blev vundet 3-0, her👇🏼

Se highlights her 📺

Vejen til finalen

🇧🇪 Anderlecht (1-1) 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Chelsea (4-1) 🇫🇷 PSG (1-0) 🇮🇹 Juventus (1-0) – semifinale 🇳🇱 Ajax (3-0) – finale