Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Optakt inden pokalsemifinale: Selvfølgelig kan vi slå FCK

25.04.2023 10:01

Onsdag aften skal FC Nordsjælland forsøge at tage første skridt mod årets pokalfinale, når FC København kommer på besøg i Right to Dream Park til den første af to semifinaler. Cheftræner Johannes Hoff Thorup har en stor tro på, at hans mandskab kan slå de forsvarende danske mestre og dermed sikre sig et godt resultat før returkampen i næste uge.

Johannes Hoff Thorup

- Jeg tror hundrede procent på, at vi kan få et rigtig godt resultat onsdag. Selvfølgelig kan vi slå FCK. Det har vi også vist tidligere i denne her sæson, hvor vi vel spillede noget af det bedste, vi har gjort i sæsonen. Jeg synes også vi viste på udebane i Parken, at vi bestemt kan være med - og også mere end det. Så det er jeg sådan set ikke i tvivl om. 

- Det, der er vigtigt for os, er, at vi kommer tilbage på sporet rent præstationsmæssigt. Vi glæder os til at komme hjem til Right to Dream Park igen og få noget fart i tingene. Og så er vi ret komfortable med, at det nok skal blive godt - både præstations- og resultatmæssigt. 

- Vi skal huske på, at det jo lidt er en speciel kamp forstået på den måde, at første kamp så at sige er første halvleg. Og det skal vi huske på undervejs. Det kan have lidt betydning for, hvilke beslutninger, vi træffer undervejs. Men det vigtigste for os det er, at vi kommer ud over stepperne. 

- Vi starter altid med at fokusere på os selv. I vores seneste kamp mod FCK i Parken lykkedes vi godt med at holde fast i bolden så lang tid som muligt og virkelig være spilstyrende. Det bliver for mig at se det altafgørende parameter onsdag. Gør vi det, så ved vi også, at vi er bedst - og så skal vi nok skabe det antal chancer, der skal til for at skabe et godt udgangspunkt.
 
- Publikum kommer til at have en hel enorm betydning for os onsdag aften. Ligesom de har haft det i alle de andre hjemmekampe, vi har spillet i Right to Dream Park. De kan give os det ekstra skub, vi har behov for. Og jeg synes, at der er et rigtig godt samspil mellem tribunerne og spillerne. De er både med til at give os de bedste forudsætninger for at levere et godt resultat, men det er også kun sammen med dem, at vi kan skabe de helt store oplevelser. Og vi jagter de store oplevelser i denne her sæson. 

Oliver Villadsen

- Jeg glæder mig virkelig meget. Jeg har ikke prøvet at spille en pokalsemifinale før, så det bliver sindssygt fedt. Det bliver nogle tætte opgør tror jeg, så det bliver spændende. Men vi har en kæmpe tro på, at vi kan spille os i finalen. Vi ved, at hvis vi spiller op til vores bedste, så kan vi slå alle. Og så længe vi holder os til vores gameplan, så er jeg sikker på, at det nok skal give pote. 

- Vi glæder os til at komme tilbage og spille i Right to Dream Park. Vi kender banen og vi skal ud og revanchere de seneste præstationer, der ikke har været gode nok. Det er vigtigt for os at komme derud og vise det rigtige udtryk - og med fansene i ryggen er jeg sikker på, at det nok skal blive rigtig godt onsdag. 

Jacob Steen Christensen

- Jeg glæder mig til at komme ud og få revanche for de sidste to kampe i Superligaen. Vi skal vise alt det, vi ved, at vi kan. Og vi har virkelig brug for en god præstation og et godt resultat. Det går vi benhårdt efter at skabe onsdag aften. 

- Vi tror allesammen på, at vi kan vinde over FCK og skabe et godt udgangspunkt til returkampen. De er et rigtig godt hold, men vi ved, at vi er rigtig stærke - og på hjemmebane med publikum i ryggen bliver vi kun bedre. Så det bliver en virkelig fed kamp som hele holdet glæder sig virkelig meget til.