Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Hoff Thorup inden Viborg-kamp: Vi skal vise, hvorfor vi er et tophold!

22.04.2023 07:00

En svær modstander

Vi går et tætpakket program i møde med weekend- og midtugekampe. Søndag står den på Superligabold, når vi skal en tur til Viborg, hvor ligaens nummer tre venter. En kamp som Cheftræner Johannes Hoff Thorup forventer bliver vanskelig - men troen på tre point er dog stor. 

- Viborg har vist i denne her sæson, at de er et rigtig godt hold. De har både nogle rigtige gode individualister og et kollektiv, der er rigtig stærkt. Så det er virkelig et hold, som er svært at få ud af fatning, fordi det er spillere, der har spillet rigtig mange kampe sammen. 

- Men når det er sagt, så tror vi selvfølgelig på, at vi kan tage til Viborg og hente tre point. Vi skal derover og vise, at vi er et tophold. 

Ro og tempo

Hoff Thorup erkender, at det bestemt ikke bliver en let opgave på søndag. Hvis det skal blive til tre point, er der en række ting, som er vigtige i FCN-spillet. 

- Vi skal have fundet vores ro, men samtidig tempo på bolden. Til tider i Randers havde vi roen, men ikke tempoet. Og de to ting skal hænge sammen. Vi kan sagtens spille med ro men i højt tempo. Så det skal vi have til at lykkes i Viborg. For når vi kan det, så skal modstanderen bruge flere spillere til at presse os - og det gør, at vi får skabt endnu mere plads til de spillere oppe foran, der skal kunne udfordre og sætte chancerne op for os. 

- Desuden skal vi blive endnu bedre til at spille chancerne store. Vi skal få sat hinanden op i så mange farlige situationer i løbet af kampen som overhovedet muligt. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at vi også får lavet en god portion mål - og det er på plus-siden af de to. For vi kan ikke forvente i et mestersskabsspil, at vi kan holde buret rent altid. Derfor skal vi jagte målene i flertal i de her kampe. 

God moral 

Selvom det ikke blev til tre point i Randers mandag aften, så er der stadig stor tro på tingene i FCN-truppen. 

- Stemningen i truppen er god - ligesom den hele tiden har været. Vi er bevidste om, at vi stadig kan blive dygtigere, end hvad vi har vist. Men vi ved også godt, at vi har et godt niveau. Og når vi viser det, så kommer vi til de ting, vi skal bruge for at opnå gode resultater. 

- I Randers var det selvfølgelig en skuffelse for hele holdet, at vi ikke får scoret det sidste mål. Men samtidig viser vi også, at vores trup er et sted, hvor vi slår tilbage, hvis modstanderen scorer. Det har vi et utal af eksempler på i denne her sæson. Og det fortæller jo en del om moralen og det sammenhold, der er i den gruppe her, lyder det fra Hoff Thorup. 



Kampen mod Viborg spilles søndag klokken 14. Hvis man ikke tager turen over storebælt, kan den streames på TV3 Sport eller Viaplay. 

Allerede onsdag skal vi igen i kamp, når FC København kommer forbi Right to Dream Park i den første Pokalsemifinale. 

Billetter til den kamp kan købes her