Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Hoff Thorup efter premieren i mesterskabsspillet: Bliver voldsomt tæt

02.04.2023 20:58

Søndagens kamp i Parken gik ellers efter planen. En god præstation i første halvleg blev omsat til en pauseføring på et hovedstødsmål af Mohamed Diomande på fremragende oplæg fra Kian Hansen.

I anden halvleg blev kampen dog vendt på hovedet, og det endte med, at FC København kunne trække sig ud af en tæt affære med en 2-1-sejr og dermed tre point.

– Det var jo sindssygt lige hele vejen igennem. Det var også, hvad vi forventede. At det ville blive afgjort ned til de allermindste detaljer. Det er også det, jeg ser i kampen, lød det fra FCN-cheftræner Johannes Hoff Thorup efter slutfløjtet.

– Jeg er rigtig fint tilfreds med, at vi får vist os selv frem. Og at vi kan gøre det med en første halvleg, som er rigtig, rigtig god, synes jeg. Hvor vi tør at diktere spillet, er rolige med bolden og får sat hinanden godt op. Vi får i tillæg lavet et virkelig flot mål.

– Og jeg synes også, at anden halvleg starter okay for os. Vi får sat nogle gode situationer op. Det kan godt være, at vi bliver trykket lidt mere, men vi er stadig farlige på omstillinger og kan jo gøre det til 2-0. Alt i alt var det en lige kamp, som vi havde regnet med på forhånd, men der var positive takter i, at vi kunne gå ind og dominere i forholdsvis store perioder af kampen. Det, synes jeg, er stærkt.

– Jeg ser ikke nogen spillere, der er nervøse eller noget som helst i forhold til at skulle ind og spille det spil, vi vil og kan. Så ved vi selvfølgelig, at FCK et godt hold, og vi vil blive trykket i nogle perioder. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at de får scoret i deres gode perioder, og vi omvendt ikke får scoret én mere i vores gode perioder, selvom vi har chancer til det. Så det er de der små detaljer.

– Men det er også derfor, at jeg er forholdsvis rolig omkring det. Jeg ser jo nogle spillere, som virkelig kan byde et rigtig godt hold op til dans – og også mere til – på en svær udebane. Og havde billedet været noget andet, hvad det her angår, så kunne det godt være, at vi skulle være mere urolige, men jeg ser nogle spillere, som er fuldt ud engagerede og ikke virker påvirkede.

I pausen måtte Johannes Hoff Thorup se sin anfører lade sig udskifte på grund af problemer med lysken.

– Han er en vigtig spiller, og det var ikke med vores gode vilje, at vi måtte pille ham ud i pausen. For jeg synes virkelig, at han har spillet godt og var nøglen ind i kampen for os. Da han startede med at lave afleveringer og være rolig med bolden, så begyndte resten af holdet at være det sammen med ham. Han er en stor leder for os, så ham skal vi have hurtigt klar igen.

– Nu kommer der en pokalkamp på onsdag. Vi må se, hvilke spiller der er friske på baggrund af denne her kamp til at kunne spille. Vi skal stadig have et godt hold på banen, for der er absolut ingenting, der er afgjort. Og så kommer der en ny, højst sandsynligt rigtig tæt og spændende kamp mod Brøndby i næste uge igen.

– Det bliver billedet for de resterede ni kampe i Superligaen, at det bliver voldsomt tæt. Vi skal lige have skruet lidt op for vores dygtighed, når kampen skal afgøres. I særdeleshed når vi skal have scoret det ekstra mål. Og kan vi det, så er jeg overbevist om, at vi er med til det allersidste. Vi er stadig i en forholdsvis fin position, så det bekymrer os ikke. Vi er fortrøstningsfulde omkring, hvad de her drenge kan levere.