FCN har igen landets bedste pigeakademi

26.04.2023 08:17

For andet år i træk har DBU rangeret FC Nordsjælland som landets bedste pigeakademi.

I alt 16 klubber har fået tildelt mellem en og tre stjerner, og som de første har vi fået tildelt 2,5 stjerne og en samlet score på 71,58. Det er derfor en forbedring i forhold til sidste års rangering, og det glæder naturligvis sportsdirektør for akademiet, Mikkel Hemmersam.

– Vi er enormt glade for den anerkendelse af vores arbejde her i FC Nordsjælland. Der er en masse, mennesker, der lægger utrolig meget hårdt arbejde i at udvikle pigespillerne i den her klub, og når det bliver bemærket på denne måde, styrker det vores tro på, at vi har fat i noget af det rigtige, når det kommer til talentudvikling.

– Jeg er glad for, at vi for andet år i træk kan kalde os Danmarks bedste pigeakademi, men det, der næsten glæder mig allermest, er, at vi har hævet niveauet i forhold til sidste år, til trods for at vi også blev rangeret som de bedste dengang. Det viser en stor vilje og ærgerrighed for at udvikle dygtige spillere, men også for at udvikle os selv som akademi og personer. Vi har en ambition om at blive ved med at udvikle os til gavn for vores ansatte, de dygtige piger på akademiet og for vores førstehold i Kvindeligaen, så det arbejde glæder vi os allerede til.

Du kan se rangeringen for alle klubberne lige her.