Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FC Nordsjælland vinder hæsblæsende semifinale over FCK

26.04.2023 19:30

FC Nordsjælland skaffede et fint udgangspunkt, da de onsdag aften vandt første pokalsemifinale med 3-2 over FC København.

De fremmødte tilskuere i Right to Dream Park fik noget for pengene, da de mandag aften var vidne til første pokalsemifinale mellem FC Nordsjælland og FC København. Fem mål og en 3-2 sejr til FC Nordsjælland i en kamp, der bølgede frem og tilbage.

FC Nordsjælland startede godt og gæsterne fra FCK virkede en anelse nervøse i deres boldomgang. Efter blot syv minutter kunne Mads Kristian Hansen få hjemmepublikummet til at juble, da han sneg sig fri ved bagerste stolpe og udplacerede Kalle Johnsson i FCK-målet.

Der stod FCN på det meste og det var ikke meget, bolden var i nærheden af Andreas Hansens målfelt. Men det handler om at holde sig varm - og det var lige præcis hvad Andreas Hansen var, da han efter 25 minutter pillede en fri afslutning fra Jordan Larsson.

FCK overtog en smule af overtaget i slutningen af første halvleg, hvor det i stedet var FC Nordsjælland, der smed et par dumme bolde væk i opbygningsspillet. Men Andreas Hansen agerede sikker sidste skanse i FCN-målet. Derfor kunne FC Nordsjælland gå til pause foran 1-0.

Målrig 2. halvleg
De store chancer lod vente på sig i anden halvleg. Men efter en times spil kom den første - og den tilfaldt desværre gæsterne. Andreas Hansen diskede igen op med en flot redning, men returen røg uheldigvis ud til Diogo Goncalves. Han ramte bolden skævt, så den røg i jorden og snød Hansen i målet.

Få minutter senere var FC København igen på spil i FCN-feltet - og Andreas Hansen kunne ikke stille noget op over for Jordan Larsson afslutning i det fjerneste hjørne. Så var kampen pludselig vendt på hovedet.

Det fik FC Nordsjælland længere frem på banen og i de efterfølgende minutter indledte de et voldsomt pres mod FCK-målet. Og med et kvarter igen kunne Adamo Nagalo stange bolden i kassen efter et hjørnespark. FCN var med igen!

Det var generelt en kamp, der blev ved med at levere - og med få minutter tilbage fik FC Nordsjælland tilkendt et straffespark for hånd på bolden i FCK-feltet.
Emiliano Marcondes var manden med ansvaret - og selvom Kalle Johnsson valgte den rigtige side, sad bolden så yderligt, at han intet kunne stille op. 3-2 til FC Nordsjælland, hvilket også blev kampens resultat!

Fantastisk mentalitet
Cheftræner Johannes Hoff Thorup var imponeret over den moral, han så fra sine spillere onsdag aften.

- Jeg synes, at kampen i dag fortæller historien om vores fodboldhold. Som hold er vi et rigtig stærkt sted. Vi får en mavepuster midtvejs i første halvleg. Og det er ikke mod et hvilket som helst hold. Det er altså FCK, vi møder. Og så slår vi tilbage på den måde. Det illustrerer altså en fantastisk moral.

- Det er ikke alt, der var perfekt i vores spil i dag. Der var en del ting, vi kunne have gjort bedre. Men mentaliteten, den er godt nok på et stærkt sted.

Han havde desuden stor ros til de spillere, der kom ind fra bænken.

- Vi får arbejdet os tilbage i kampen - både med hårdt arbejde, men også fordi vi har nogle spillere, der kommer ind fra bænken i dag og gør et super arbejde. Det er godt at se, at når vi går lidt døde på banen, så kan vi bringe nogle ind udefra. 

- Det betyder meget for mig som træner, men lige så meget som dem, der løber rundt inde på banen. At de ved, at lige så snart vi laver en indskiftning, så kommer der friske ben ind med høj kvalitet. Det er det, vi har behov for. 

En 3-2 sejr er et fint udgangspunk inden kampen i Parken i næste uge. Men 

- Vi er fint tilfredse med sejren. Men selvfølgelig er vi godt klar over, at der skal laves et hårdt stykke arbejde i kamp nummer to. For det bliver lige så hårdt, som det var i dag. 


Returkampen spilles i Parken på torsdag den 4. maj klokken 19.30. 
Billetter til kampen kan købes her