Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FC Nordsjælland er i pokalsemifinalen efter 4-1-sejr over Aarhus Fremad

05.04.2023 18:19

Det blev til en 4-1-sejr over Aarhus Fremad i onsdagens returopgør i DBU Pokalens kvartfinale.

Onsdag aften stod den på returopgør i pokalturneringen, da Aarhus Fremad var på besøg i Right to Dream Park.

Den første kvartfinale blev vundet 3-0, så det var et godt udgangspunkt, FC Nordsjælland gik på banen med.

Og det var da også FC Nordsjælland, der startede kampen bedst – og Benjamin Nygren og Martin Frese havde i de indledende minutter store chancer for at bringe hjemmeholdet i front.

Men gæsterne fra Aarhus var ikke kun kommet for at se på, og det var kun en hovedstødsredning fra Adamo Nagalo, der var i vejen for, at de efter et lille kvarter kunne bringe sig i front.

Efter  23 minutters spil var det dog FCN-fansene, der kunne juble, da Lasso Coulibaly kunne sende 1-0-scoringen i kassen.

Aarhus Fremad havde knapt givet bolden op, før FC Nordsjælland var tæt på at fordoble føringen, men Ibrahim Osmans forsøg blev reddet på stregen.

Aarhus Fremad havde bestemt fin ære af kampen, og forsøgte det bedste, de kunne at spille med. Men det var FC Nordsjælland, der kom frem til de største chancer – og det meste af spillet foregik på gæsternes halvdel.

Derfor var det ikke ufortjent, at Mads Kristian Hansen kunne bringe FC Nordsjælland foran 2-0, da han efter 40 minutter elegant udplacerede Can Dursun i Aarhus Fremad-målet med en afslutning fra kanten af feltet.


Store chancer og debutant-minutter

I anden halvleg fortsatte FCN-dominansen – og Martin Frese havde da også bolden i nettet efter 50 minutter, men scoringen blev annulleret for hånd på bolden.

Fem minutter senere var det så udeholdet fra Aarhus Fremad, der fik reduceret på en flot afslutning fra Sebastian Jensen, som vores debuterende keeper Carljohan Eriksson ikke kunne gøre meget ved. 

Men Martin Frese insisterede på at komme på scoringstavlen – og efter 62 minutters spil kunne hverken dommer eller målmand Dursun gøre noget ved det knastørre venstrebens-hug fra FCN’s nummer fem – og så stod den 3-1.  

Med et kvarter igen kom en ny debutant på banen, da 16-årige Lucas Høgsberg blev skiftet ind til stående klapsalver fra hjemmepublikummet.

Fra sin rolle i venstre side kunne han se Rocco Ascone gøre det til slutresultatet 4-1 med en afslutning uden for feltet.

"Gik som vi ønskede det" 

Efter kampen var cheftræner Johannes Hoff Thorup tilfreds med det, han så fra sit hold onsdag aften.  

- Planen gik ret meget, som vi ønskede det. Vi kunne spille med stammen på vores hold - og vi kunne dominere kampen, selvom jeg ikke synes, at vi dominerede nok i første halvleg. Vi lykkedes også med at kunne give os selv en forudsætning for at give en pause til nogle af de spillere, der har spillet mange kampe på det sidste. Så det er tæt på at være meget tilfredsstillende i dag. 

Cheftræneren uddelte desuden stor ros til dagens modstander fra Aarhus Fremad. 

- Der skal lyde en stor cadeau til Aarhus Fremad. Jeg synes, at de gjorde en super god figur - og de viste også, at de bestemt er et godt hold, lød det fra Hoff Thorup, der ligeledes havde ros til sine to debutanter.  

- Saku, som vi kalder vores målmand Carljohan Eriksson, ved vi er enorm rolig og dygtig med fødderne. Det viste han også i dag. Han går direkte ind og udfylder den rolle, han skal. Han har været helt fantastisk for vores træningsmiljø og det generelle miljø i truppen. Så han har virkelig fortjent sin debut. 

- Høgsberg er en ung og dygtig spiller, som vi langsomt kommer til at sluse ind på holdet. Han har lige stået i omklædningsrummet og sagt, at han har været 13 år i klubben - så det er jo tæt på at være hele livet for en ung gut som ham. Det er altid dejlig at se en lokal Farum-dreng få debut. 

Næste stop er semifinalen - og det er et skridt på vejen mod de store øjeblikke, som Hoff Thorup og hele FCN-truppen jagter i det her forår. 

- Vi er rigtig glade for, at vi nu står i en semifinale. Et skridt tættere på en pokal - og som jeg har sagt tidligere, så jagter vi de store øjeblikke i denne her sæson. Så det er selvfølgelig rigtig stort for os. 

Modstanderen i pokalturneringens semifinale bliver fundet torsdag aften umiddelbart efter opgøret mellem Vejle BK og FC København.

På mandag (2. påskedag) gælder det 3F Superliga-opgøret mod Brøndby IF hjemme i Right to Dream Park – find din plads på billet.fcn.dk.