Academy to Superliga: Magnus Munck

20.04.2023 11:59

Magnus Munck fik debut for FC Nordsjællands Superliga-hold tilbage i august, da han blev skiftet ind i pokalsejren mod BK Frem.

Siden årsskiftet har Munck trænet fast med Superliga-holdet – og den 18-årige midtbanespiller har dermed taget turen gennem FCN-akademiet, siden han kom til klubben som 12-årig.

Her kan du blive lidt klogere på det nye medlem af Superliga-truppen.

Mikkel Hemmersam, sportschef for akademiet:

– Munck er en meget spændende, central midtbanespiller med nogle stærke tekniske og taktiske kompetencer. Han er også ved at få fysikken på plads. Så han har uden tvivl et stort potentiale – og vi synes, at det er det rigtige i forhold til hans udvikling at rykke ham op i Superliga-truppen nu. 
- Vi har store forventninger til ham. Han er en midtbanespiller, der har en kombination af teknik, taktik og fysik. Og det er noget, som vi synes er rigtig spændende i forhold til et fremtidigt FCN-hold.  

Lasse Stensgaard, transitionstræner: 

- Munck har vist på U19-holdet, at han har yderligere et par niveauer i sit spil, og det vil vi gerne teste af. Derfor er det et naturligt skridt for os og for Munck selv at rykke et niveau op til Superliga-holdet. 

- Han er en offensivt tænkende midtbanespiller, som på U19-holdet har vist, at han besidder gode individuelle kompetencer. Der kommer selvfølgelig til at være en tilvænningsperiode for ham. Han skal vænne sig til, at hvor han på U19 har kunne vise mange af sine individuelle kompetencer, så vil der nok være en overgang, hvor han kan videreføre noget af det, men samtidig fokusere på det kollektive.

Magnus Munck:

-  Det giver mig rigtig meget at træne med Superliga-truppen. Det presser mig hver dag og udvikler mig som spiller. Og jeg trives virkelig i presset. Så det er skønt, at jeg nu er kommet op og træner fast med. 

- Det er måske ikke i denne her sæson, at jeg får så meget spilletid. Til gengæld får jeg lov til at træne med nogle vildt dygtige spillere, så jeg udvikler mig og bliver en bedre spiller dag for dag.

- Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet en del af en vindertrup. Alle vil gerne vinde – og der er masser af intensitet til træning. Der er ikke meget tid til lige at tænke over, hvad man skal, når man modtager bolden. Man skal virkelig være forudsigende og bevidst om det næste træk. 

- Det med at få debut for Superliga-holdet var kæmpestort. Det er jo det, jeg har kæmpet for, siden jeg kom hertil som 12-årig. Så det var en stor anerkendelse og noget, jeg er meget stolt af. 

- Min akademi-tid her i FC Nordsjælland har helt klart rustet mig til at stå her, hvor jeg står nu. Spillestilen er jo den samme hele vejen op igennem U-holdene, så på den måde er man helt klar over, hvad rollerne er. Det gør det også lettere at falde ind på holdet.