Academy to Superliga: Ibrahim Osman

16.04.2023 08:00

Da Superliga-truppen steg på flyet mod vinterens træningslejr i Tyrkiet, var det med en ny holdkammerat ombord – nemlig 18-årige Ibrahim Osman. Siden har angriberen været en fast del af truppen, og til hjemmekampen mod OB i februar fik han også debut for FC Nordsjælland.

Her kan du blive lidt klogere på Ibrahim Osman.

Sportschef for akademiet, Mikkel Hemmersam:

– Osman har ret hurtigt vist, at Superliga-holdet var den rette hylde for ham. Han har nogle helt ekstraordinære spidskompetencer i den fysiske del af spillet, og så er han en god afslutter. Men vigtigst af alt har vi set en person, som er meget villig til at lære, og derfor valgte vi at rykke ham direkte op på Superliga-holdet. I den forbindelse har akademiet i Ghana lavet et stort og flot stykke arbejde. Vi har en tro på, at han inden for en ganske kort periode kan bidrage på Superliga-holdet. 

Head Coach of International Academy, Djimi Traore:

– Man kan se, at en af hans styrker er, at han er en stærk og hurtig angriber. Han kan spille ude på kanten og på midten, og så har han den gave, at han kan score mål. Han er teknisk meget dygtig. Og så har vi fået lagt lidt på hans spil, så han også kan lave oplæg.

– Hvis man tager springet direkte fra Right to Dream-akademiet til Superliga-holdet, betyder det, at hele organisationen og trænerstaben mener, at man er klar. Det er ikke kun baseret på talent, men det handler også om at være klar fysisk og mentalt. Og selvfølgelig om man kender vores spillestil. 

Ibrahim Osman:

– Det har været godt at træne med Superliga-holdet og lære fra de andre spillere. Vi spiller efter de samme principper som på Right to Dream-akademiet, så på den måde har det været meget det samme. Men jeg kan godt mærke, at intensiteten er højere, og at der bliver stillet højere krav. Man skal knokle lidt mere for det.

– Jeg har fokus på at være klar og suge til mig. Og hver gang jeg får chancen, er jeg opsat på at vise, hvad jeg kan.