Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Ulrik Yttergård skifter til Rosenborg: Taknemmelig for min tid i FCN

28.11.2022 15:00

Efter et halvt år i FC Nordsjælland er Ulrik Yttergård Jenssen klar til nye udfordringer.

Ulrik Yttergård Jenssen har netop skrevet under på en 4-årig kontrakt med den norske traditionsklub Rosenborg BK, hvor han skifter til, når hans nuværende kontrakt med FC Nordsjælland udløber ved årets udgang.

Den 26-årige forsvarsspiller kan derfor se tilbage på en anden periode hos os, der blev besværliggjort af et brækket kraveben, og han kunne således blot notere sig for to optrædener i Superligaen i denne omgang samt en enkelt kamp i pokalturneringen. Alligevel har det været nogle gode måneder for nordmanden, der er taknemmelig for tilliden og tiden i FCN.

– Det har været helt fantastisk at komme tilbage til FCN. Det føltes som at komme hjem. Og min start med en sejr over FCK og på udebane mod AGF var også helt perfekt, så det var virkelig en speciel følelse.

– Jeg var meget glad, da klubben tog kontakt og tilbød mig at komme tilbage, efter min kontrakt i Holland var udløbet. Selvfølgelig var det så lidt ærgerligt, at jeg løb ind i en skade, når jeg nu var på en så kort kontrakt, men sådan er fodbold jo. Jeg har prøvet at være professionel og arbejdet hårdt for at komme tilbage og hjælpe drengene så godt som muligt, når de skulle spille.

Sportchef Jan Laursen er også tilfreds med opholdet og ønsker Yttergård held og lykke med det nye eventyr.

– Ulrik kom og hjalp os på et tidspunkt, hvor vi virkelig havde brug for det. Vi vidste præcis, hvad han står for, og han kom ind fra første dag og leverede præcis dét - nemlig stenhårdt arbejde og en fantastisk disciplin. Især i sejren over FC København leverede han et forbilledeligt stykke arbejde og var en vigtig del af den flotte sejr. Efteråret blev selvfølgelig ikke, som vi havde håbet på, da han brækkede kravebenet, men han er fortsat med at give enormt meget til hele truppen, selvom han ikke kunne bidrage inde på banen.

– Vi ønsker Ulrik mange gange tillykke med skiftet til Rosenborg, der stod klar med en lang kontrakt, som passede godt både familiemæssigt og sportsligt, og vi glæder os over at vi igen har kunne være en del af et spændende næste step i hans karriere. Vi ved, at Rosenborg får sig en dygtig og disciplineret spiller og ikke mindst en fantastisk holdkammerat, og vi ønsker både Ulrik og familien alt det bedste fremover. Og hvem ved om vores veje atter krydses på et tidspunkt.

Selvom det ikke blev til mange kampe i denne omgang for Ulrik Yttergård Jenssen, står han noteret for i alt 117 kampe i den røde FCN-trøje.