Pride Week 2022: Frihed til at være sig selv

16.08.2022 11:56

Den årlige Pride Week er skudt i gang i København. En uge, hvor der bliver sat synligt fokus på mangfoldighed, inklusion, menneskerettigheder og ikke mindst LGBTQIA+-miljøet.

Det er også en begivenhed, som traditionelt bliver bakket op af både DBU, 3F Superliga, Gjensidige Kvindeliga og de respektive klubber med regnbuefarvede markeringer på ugens kampdage.

I 2019 gik FC Nordsjælland et skridt videre og præsenterede specialdesignede, hvide spilledragter med regnbuefarvede detaljer, som hjalp os med at skabe opmærksomhed om budskabet – og efterfølgende blev de bortauktioneret. I 2020 spændte Covid-19 ben for ligaerne, men vi gentog succesen i 2021, hvor der atter var august-kampe på programmet.

Derfor er det helt naturligt for os, at vi igen i år er tilbage med et helt nyt spillesæt – og en kampagne, som støtter op om Pride 2022’s officielle tema, nemlig FRIHED.

Kvindespillerne trækker i den specialdesignede trøje til hjemmekampen mod Brøndby IF lørdag den 20. august, mens herrespillerne gør det samme mod Silkeborg IF søndag den 21. august i Right to Dream Park.

>> Køb dine billetter her

Efterfølgende bortauktionerer vi spillernes kamptrøjer og donerer pengene til Børns Vilkår og BørneTelefonen*, som hvert år har hundredvis af samtaler med børn og unge om kønsidentitet og seksualitet – og ikke mindst generelt om friheden til at være sig selv.

I tillæg går der 100 kr. samme vej for hver Pride-trøje, der bliver solgt i FCN Shoppen.

Pride-trøjen er produceret i et begrænset antal, som kan købes i FCN Shoppen ved Right to Dream Park fra på torsdag kl. 16:30 – se shoppens åbningstider her.

Trine Hesselund Hopp Møller, Co-CEO i FC Nordsjælland:

– Frihed kan findes i mange forskellige former – og det kan være meget forskelligt, hvad det betyder for den enkelte – men der er nogle klare og grundlæggende værdier i FC Nordsjælland, som vi altid stræber efter at efterleve. Det betyder blandt andet, at vi hver dag arbejder for at inkludere og optimere mødet mellem mennesker og vores forskelligheder – og at man skal have frihed til at være sig selv.

– Vi har en fundamental tro på at kunne udvikle unge mennesker sportsligt såvel som menneskeligt, og meget af arbejdet i klubben er bygget op omkring at gøre en forskel for folk både i og omkring vores miljøer. Vi søger eksempelvis hele tiden at skabe en tryg ramme for de unge, der er på vores akademier, og af samme grund findes der i organisationen flere afdelinger, der er dedikerede til dette arbejde – og som hjælper os med målsætningen om at være mere end blot en traditionel fodboldklub.

– Derfor giver det også rigtig god mening for os at støtte BørneTelefonen. Det er centralt for os at understøtte børn og unge i deres udvikling og trivsel, så de kan være den bedst mulige version af dem selv. At de altid føler sig godt klædt på og klar til de udfordringer, de måtte møde. Det handler blandt andet om diversitet og mangfoldighed, og gennem den nye Pride-trøje, støtten til BørneTelefonen og vores kampagne vil vi gerne motivere alle til at være lige den, de er – at kunne føle frihed til at være sig selv.

Pride-trøjen 2022

Dette års kampagne støtter op om det officielle tema for Pride Week 2022, nemlig FRIHED. Derfor har vi denne gang rykket regnbuefarverne fra rygnumrene frem på fronten og givet dem plads på brystet i form af seks striber, som repræsenterer de seks bogstaver i netop ordet frihed.

Samtidig har vores Toppartner, DHL, som noget nyt leveret en Pride-udgave af logoet, der dermed kan indgå som en integreret del af designet med striberne på fronten.

På ryggen har Toppartner Arbejdernes Landsbank ligeledes fået et specialdesignet Pride-logo til netop denne trøje, mens rygnumrene i sort skaber kontrasten.

*Om Børns Vilkår:
Børns Vilkår kæmper for, at intet barn i Danmark svigtes - hverken af barnets nærmeste voksne eller samfundet. Børns Vilkår sikrer, at alle børn har én, som lytter og giver den støtte og omsorg, børnene har brug for.

På BørneTelefonen har Børns Vilkår tusindvis af samtaler med børn, som fortæller det, de ikke kan tale med andre om. Det giver Børns Vilkår en unik indsigt i børns tanker og problemer; en indsigt, som de handler på.