Patrick Mtiliga vender tilbage til FC Nordsjælland

31.05.2021 03:30

Den tidligere anfører og danmarksmester, Patrick Mtiliga, får en lederrolle på FCN’s akademi efter tre år som Sportschef i barndomsklubben B.93.

Hele 168 kampe nåede Patrick Mtiliga som spiller i FC Nordsjælland i perioden 2011-2017. Her var han en markant profil både på og uden for banen, og det stærke bånd mellem Mtiliga og FC Nordsjælland er blevet bevaret siden, da han påtog sig rollen som Sportschef i barndomsklubben B.93, som FCN har et tæt samarbejde med omkring bl.a. talentudvikling og træneruddannelse.

Til sommer vender Mtiliga tilbage til FC Nordsjælland i en nyoprettet lederstilling på klubbens akademi, hvor han kan bidrage med sin store erfaring, sine menneskelige kvaliteter og sit store kendskab til klubbens kultur og værdisæt.

FC Nordsjællands Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Vi er fantastisk glade for at kunne byde Patrick velkommen hjem. Han er stadig den dag i dag et af de eksempler, vi ofte benytter overfor vores unge mennesker på akademiet i forhold til, hvordan man kan og skal varetage sin udvikling og samtidigt tage ansvar overfor hinanden. Patrick er en rollemodel, og vi har fulgt hans udvikling som menneske og leder tæt i B.93. Vi glæder os til at byde ham tilbage og give ham rammerne til at kunne sætte sit præg på de kommende generationer af drenge og piger i FC Nordsjælland.

Patrick Mtiliga:
– Jeg føler, den nye rolle i FCN er skræddersyet til mig. Udviklingen af unge mennesker har altid fyldt meget i min verden, og jeg glæder mig til at komme tilbage og blive en del af de mange fantastiske projekter i FCN og være en del af et meget ambitiøst miljø, som jeg føler sætter et eksempel for, hvordan fodbolden kan bruges som platform til at skabe og forme mennesker og rollemodeller. FCN er en fodboldklub, der er drevet lige så meget af værdier som af resultater. Det føler jeg måske, er en mangelvare i fodbolden i dag, og jeg føler, der ligger et enormt potentiale i at arbejde på den måde.

– Det er også et på gensyn for denne gang til min barndomsklub B.93. Jeg har været superglad og taknemmelig for det jeg har lært og fået lov til at bidrage med der de sidste tre år. Vi har ramt vores målsætninger sammen, og det har været et vigtigt skridt for mig at også lære fodboldverdenen at kende fra den anden side. Der er mange ting i fodbolden, man ikke nødvendigvis forstår eller kender til som spiller, og de sidste år har virkelig givet mig meget indsigt. Jeg ønsker og håber, B.93 vil fortsætte sine fremskridt, og jeg glæder mig over, at jeg kommer til at kunne følge tæt med igennem det samarbejde som FCN og B.93 allerede har.

Bestyrelsesmedlem i B.93 Ole Ringheim:
– Vi har været superglade for at have haft muligheden for at have Patrick tilknyttet vores sportslige setup, og ønsker ham samtidig al muligt held, lykke og succes i sin nye rolle. Patrick har bidraget på flere parametre, ikke mindst omkring arbejdet og den fortsatte udvikling af vores unge spillere, og vil altid være en meget populær personlighed i B.93. Vi kommer til at savne ham, men er samtidig glad for, at han nu kan tage dette næste skridt i hans egen udvikling og karriere.

FC Nordsjælland vil præsentere mere omkring Patricks Mtiligas nye rolle på akademiet, når han er tiltrådt og påbegyndt arbejdet i klubben.