Jaxe hylder holdets mentalitet: Vi er svære at slå ud af kurs

11.05.2021 07:30

I går skulle vi forsøge at rejse os fra det ærgerlige nederlag i Herning i sidste uge. Det lykkedes til dels, da vi sikrede os et uafgjort resultat på 2-2 mod FC København hjemme i Right to Dream Park. Opgøret var en mental rutsjebanetur, hvor vi blev ved med at jagte, selvom gæsterne hurtigt udlignede vores to føringsmål.

Knap var opgøret fløjtet af, før regnen begyndte at falde over Right to Dream Park. Sammen med Jacob Steen Christensen søgte vi tilflugt under udskiftningsbænkens tag til en snak om aftenens kamp. Selvom vi hele to gange bragte os på sejrskurs i kampen, lykkedes det Løverne hurtigt at give svar på tiltale, hvorfor der ovre på måltavlen stod 2-2 efter de intense 90 minutter. Det er med blandede følelser, at Jaxe sætter sig til rette i lædersæderne.

– Det er jo altid fint at spille uafgjort mod FCK, men vi går altid på banen for at vinde. Så på den måde er jeg ikke tilfreds med resultatet, siger vores midtbanemand og fortsætter: Men jeg er meget tilfreds med holdets arbejdsindsats og disciplin.

– I første halvleg er vi ikke gode nok på kuglen til at holde fast i spillet, så vi mister den alt for hurtigt. Det betyder, at vi kommer for langt ned at stå i forsvaret. I anden halvleg bliver det langt mere lige, fordi vi formår at komme bedre i kontrol.

– Det var en kamp med et højt tempo. FC København har en stærk trup med i dag med mange boldfaste og løbestærke spillere, så selvfølgelig blev det en intens kamp. Jeg synes faktisk, at vi er okay med hele kampen, selvom de første 45 minutter mere var på deres præmisser.

Det var først i anden halvleg, at der blev åbnet op for målscoringerne, som du kan se lige HER. Og i den første af slagsen spillede Jaxe en afgørende rolle, idet han stod for den målgivende aflevering til Kamaldeen Sulemana, gårsdagens Man of the Match kåret af jer fans. Det er virkelig noget, som vores nummer 6 har forsøgt at lægge på sit offensive spil.

– Jeg tror, at jeg får bolden fra Mads Døhr, og Kamal laver et af de løb, som han har lavet hundrede gange før i kampen. Så hvorfor skal han ikke have den, griner Jaxe og fortsætter: Så jeg spiller ham dybt, og han eksekverer rigtig flot.

– Det ligger nærmest som et instinkt at spille Kamal dybt i sådan en situation. Det er noget, vi øver til træning. Jeg når lige at kigge op hurtigt og se, at han er dér.

– Det var virkelig rart at få en assist på kontoen. Jeg tror, at alle spillere arbejder på at blive mere kampafgørende. Personligt har jeg set en masse videoklip fra mit eget spil, for at se hvordan mine modstandere løber, hvor der er plads og så videre. Samtidig har trænerteamet forsøgt at presse mig meget til at spille mere fremad til træning, og det gav pote i dag.

Knap nåede vi at blinke, før gæsterne fra København med Jens Stage i spidsen havde udlignet. “Det slog os dog ikke ud”, som cheftræner Flemming Pedersen sagde efter kampen. For blot et kvarter senere scorede Martin Frese på fornem vis og bragte os foran til stor jubel på lægterne i Farum. Glæden forstummede dog to minutter senere, hvor det igen var løvernes Jens Stage, der var på spil og gjorde det til slutresultatet 2-2.

– Det er hårdt, at FCK scorer lige efter vores føringsmål. Vi når lige at komme helt op mentalt, og så er det bare ned igen. Det kræver en meget stor modstandskraft. Det her viser, at vi er svære at slå ud af kurs.

– Vi bliver ved med at kæmpe, for det er, hvad vi lærer i hverdagen her i Farum. Det er stærkt at kunne komme tilbage.

– Jeg synes, at vi skal lære af vores arbejdsindsats- og moral i dag, for det er grundstenene. Derudover skal vi glæde os over vores to mål, som var lige efter FC Nordsjælland-bogen. Det skal vi virkelige tage med os, afslutter Jaxe og skynder sig ned i tørvejr igen.

På søndag skal vi en tur til Smilets By, når vi møder AGF på Ceres Park klokken 18.00. Der er fortsat ikke adgang for udebanefans, hvorfor opgøret kan ses på Canal 9 og Discovery+