Ændringer i den fysiske stab omkring 3F Superligaholdet

08.06.2021 07:30

Hen over sommeren vil der ske ændringer i den fysiske stab omkring FC Nordsjællands 3F Superligahold. Både for at optimere og for at erstatte folk, der forlader klubben. De nye ansigter kommer til fra både eget akademi og udenlandske klubber.

Head of Physical Performance Mathias Zangenberg og S&C coach Michael Myhre fratræder deres stillinger. Anders Lund er på nuværende tidspunkt overordnet ansvarlig for den fysiske træning på akademiet i Farum. Han bliver efter sommer tilknyttet Superligaholdet og får ansvaret for, at den fysiske transition mellem akademi og Superliga bliver endnu bedre. Peter Skogsletten, som for nyligt er kommet til fra de norske mestre Bødo/Glimt, får et større ansvar på det fysiske område på akademiet. Begge vil arbejde under Sam Feringa, som bliver FCN’s nye Head of Physical Performance. Den 28-årige hollænder kommer til FC Nordsjælland fra SC Heerenveen, hvor han har haft ansvaret som Performance Manager de seneste tre år. Sam Feringa har første arbejdsdag, når truppen møder ind efter ferien d. 21. juni.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– En sommerpause er en oplagt mulighed til at få skruet på de knapper, vi mener kan få ekstra procenter ud af det store og strukturerede arbejde, som der udføres i FCN. Vi er en klub i konstant udvikling, og vi er forpligtede til at kigge på de muligheder vi har for at lave et endnu bedre udviklings- og præstationsmiljø for de unge mennesker, som har lagt deres drømme og ambitioner i vores hænder.

– Vi ønsker fremadrettet at organisere det fysiske set up omkring vores akademier og Superligahold på en anden måde. Vores Director of Human Performance, Juan Jose Jacob Peñalver, har derfor arbejdet på at udvikle og forbedre det fysiske set up. Det har været en svær beslutning, fordi Mathias Zangenberg og Michael Myhre begge er loyale, professionelle, vellidte og dygtige folk. Mathias Zangenberg har været en del af FCN i 12 år, og han har sat et tydeligt præg på den kultur, som er vokset i klubben i den periode. Vi har kun godt at sige om deres tid hos os, og vi ønsker dem begge alt det bedste.

– Vi har besluttet at besætte rollerne med én intern forfremmelse i form af Anders Lund. Vi er ikke kun en klub, der udvikler dygtige unge mænd og kvinder på banen. Vi er meget stolte over det niveau, vores interne træneruddannelse har nået, og derfor er det naturligt at finde erstatningen til det øverste niveau internt. Vi vil samtidig byde velkommen til Sam Feringa. At vi kan tiltrække så talentfulde personer fra Holland og Norge til FCN, er for os et kvalitetsstempel på vores miljø og ambitionsniveau. Vi er overbeviste om, at Sam kommer til at bidrage meget med sin erfaring og lederegenskaber.