Frese forlænger og får nummer 5

16.07.2021 07:30

FC Nordsjælland er blevet enige om en kontraktforlængelse med Martin Frese, som samtidig skifter til trøje nummer 5.

Martin Frese er uddannet på FC Nordsjællands akademi og har været en del af klubben, siden han var U15-spiller. I september 2020 forlængede Frese sin kontrakt med klubben efter flere skadesplagede år, men nu er parterne blevet enige om en ny aftale.

Samtidig får venstrebacken et nyt nummer bag på spilletrøjen, så han fremover skal tørne ud i nummer 5.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Frese er en rigtig dygtig spiller, der har kvaliteter både teknisk, taktisk og fysisk, men desværre har han kæmpet med en hård skadehistorik. Det har til gengæld styrket hans mentalitet og personlighed, som er en vigtig del af holdet både på og udenfor banen.

– Han startede rigtig godt i sidste sæson, hvor han spillede en stor rolle både defensivt og offensivt. Så løb han ind i en ny skade, og det har virkelig været stærkt og inspirerende at se, hvordan han håndterede den periode. Han kom tilbage i en endnu stærkere udgave og fik flere kampe fra start i slutningen af sæsonen.

– Derfor synes vi, det var helt naturligt at forlænge samarbejdet, så vi kan få forløst det store potentiale, som han har. Nu ser vi fremad, og vi glæder os til at følge Freses udvikling.

Martin Frese:
– Det betyder selvfølgelig rigtig meget at forlænge med klubben. Jeg har efterhånden været her i 9-10 år nu, så det er rigtig rart, at kunne blive her, hvor jeg føler mig hjemme. Og selvom det lyder af mange år, så føler jeg egentlig ikke, at det har stået på så længe, fordi jeg har siddet så meget ude. Derfor har jeg også stadig meget at bevise og give tilbage til klubben og fansene, så det var meget oplagt for mig at skrive en ny kontrakt.

– Jeg vil gerne takke vores fysioterapeuter og resten af staben, som altid har været der for mig. Specielt Joakim Dilling, som har været min anden far, har hjulpet mig utrolig meget med træningsprogrammer og altid holdt mit humør oppe, selvom det sommetider har været en hård kamp.

– Lige nu fokuserer jeg på at præstere i den kommende sæson, hvor jeg skal spille så meget som overhovedet muligt. Jeg har den alder nu, hvor jeg skal træde i karakter, tage noget ansvar i truppen og samtidig skal jeg præstere godt på banen og holde mig fit. Så der er noget pres på mine skuldre, men det er jeg klar til at tage imod.

–  Min kærestes yndlingsnummer er 5, og samtidig har jeg lagt mig fast på venstrebacken, hvor man typisk spiller i nummer 5. Så det passer meget godt, at jeg nu skifter nummer for første gang i min tid i førsteholdstruppen. Jeg glæder mig bare til at komme igang på søndag, hvor vi skal ud og klø på.

Martin Frese har spillet 26 førsteholdskampe for FC Nordsjælland.