Debutanten Dudu: Gutterne har været fantastiske

24.08.2021 07:30

Da vi går aftes løb på banen mod Vejle Boldklub, var det med en ny mand i den gule målmandstrøje. Vores nye nummer 1, Eduardo Dos Santos Haesler, var nemlig at finde i startopstillingen, og den tårnhøje keeper er stolt og tilfreds med at sejre 3-1 i sin debut.

– Det var utroligt, hvis jeg skal være ærlig. Jeg er meget glad for mine første minutter, det var en fantastisk oplevelse. Forsvaret stod godt, og vi spillede flot offensiv fodbold specielt i første halvleg.

– Vi fik de tre point, så jeg tror, at det var noget nær den perfekte debut her på hjemmebane foran vores fans. Jeg er også delvist tilfreds med min egen debut, men jeg kan altid forbedre mig. Det kan vi jo allesammen, men jeg følte mig godt tilpas på banen.

Eduardo Dos Santos Haesler, eller bare ‘Dudu’, var tydeligvis en glad mand, da vi fangede ham til en snak i går efter sejren mod Vejle Boldklub. Den 196 centimeter høje målmand kom til på en lejeaftale fra Werder Bremen for en uges tid siden, hvor han aldrig fik sin førsteholdsdebut, men den har han altså nu fået med tigeren på brystet i den bedste danske fodboldrække.

– Niveauet var meget højt, synes jeg. Selvfølgelig var vores eget spil godt, fordi vi spillede virkelig hurtigt, men jeg synes også, at Vejle spillede god fodbold i anden halvleg, hvor de kæmpede sig tilbage.

Som ‘Dudu’ siger, var Vejle ved at komme tilbage i anden halvleg, hvor det spidsede mere og mere til nede foran hans mål. Den 22-årige debutant følte sig dog rolig og holdt fokus.

– I starten af opgøret var det klart vores kamp, hvor vi dominerede og kom foran 2-0 efter 20 minutter, men det er også der, det kan blive lidt farligt. Vi blev lidt for komfortable og mistede kontrollen.

– Så i de sidste 20 minutter handlede det om at holde fokus og spille sit eget spil, og så skulle sejren nok komme hjem.

Den unge tysker, med brasilianske rødder, har nu været i klubben i en uges tid, og han roser truppen og staben for at have taget godt imod ham.

– Gutterne har været fantastiske. Både spillertruppen og trænerne har givet mig meget kærlighed, men det har alle de andre ansatte i klubben også.

– Det er meget unikt, at man kan have det så godt med sine nye kolleger efter en enkelt uge. Vores forhold skal selvfølgelig nok udvikle sig endnu mere, men det har været meget nemt at falde til.

Med sejren fik ‘Dudu’ altså sin første optræden for klubben, og hovedpersonen vil selvfølgelig gerne spille mange flere og udvikle sig, men han fastslår, at holdet kommer i første række for ham.

– Jeg vil selvfølgelig gerne udvikle mig selv og mit spil her i klubben, men for mig vil det vigtigste altid være holdet. Det er derfor, vi spiller fodbold, og det er derfor, vi er i klubben.

– Vi skal udvikle os sammen og få de bedst mulige resultater. Vi er inde i en god periode nu med mange sejre, og forhåbentlig kan jeg være med til at bygge videre på det, afslutter vores nye nummer 1.

‘Dudu’ kan få sin anden 3F Superliga-optræden allerede på fredag, hvor vi spiller på udebane mod AaB. Der er kampstart klokken 19.00 i Aalborg Portland Park, og billetter kan købes her.