Mikkel Damsgaard skifter til Italien til sommer

20.02.2020 08:30

Mikkel Damsgaard og FC Nordsjælland er nået til enighed med den italienske Serie A klub Sampdoria om et skifte til italiensk fodbold. Den 19-årige kreatør spiller sæsonen færdig i Nordsjælland og skifter klub til sommer.

Mikkel Damsgaard har trods sine blot 19 år gennem længere tid været en af de bærende spillere på FC Nordsjællands Superligahold, hvor han allerede har spillet 77 kampe siden debuten i sensommeren 2017. Efter sæsonen belønnes den fine udvikling med et skifte til en af Europas allerbedste og største ligaer i form af den italienske Serie A og traditionsklubben Sampdoria. Men først kan han føje flere kampe til sit navn i FCN, da han spiller sæsonen færdig for tigerne, inden klubskiftet finder sted.

Sportschef Jan Laursen:
-Først og fremmest glæder vi os på Mikkels vegne, da han er glad for, og stolt over, det forestående skifte. Han har sammen med sin familie kunne træffe beslutningen uden noget tidspres, da transfervinduet er lukket og beslutningen derfor udelukkende handlede om, hvad der skulle ske fra sommer af. Samtidigt har vi gjort det meget klart for Mikkel, at vi utrolig gerne så ham blive hos os længere end til sommer. Vi har dog fuld forståelse for, at han ønsker at forfølge denne fantastiske mulighed efter mange års udvikling i vores klub. Vi kan glæde os over, at endnu en akademispiller får en unik mulighed i udlandet, og vi samtidigt er godt forberedt på at udfylde pladsen efter ham til sommer.

-Vi er privilegerede over at have Mikkel til rådighed i hele den meget vigtige forårssæson der starter i næste uge, hvilket har været en vigtig prioritet for os i forhandlingerne. Sommerskiftet giver også en fantastisk mulighed for at både han og vi får tid til at forberede os godt på, hvad fremtiden bringer efter sommeren. Vi bør også glæde os over, at en lang og grundig proces ender med, at alle parter er tilfredse. Sampdoria har virkelig gjort deres arbejde ordentligt og fulgt Mikkel gennem lang tid, ligesom de har haft en meget åben og ærlig dialog med os gennem hele forløbet. Det skal også understreges, at Sampdoria langt fra er den første klub, der har jagtet Mikkel, da der gennem lang tid har været meget stor interesse for ham.

-Det er glædeligt at både han og den købende klub har været grundige i at lære hinanden at kende, og at alle parter har mulighed for at forberede sig på skiftet - herunder at Mikkel kan lære det italienske sprog inden skiftet - og positivt at han kommer til en klub, som allerede har en gruppe af skandinaviske spillere. Det er sådan, vi allerhelst ser en handel forløbe, og derfor er Mikkels skifte på alle måder en god case

Mikkel Damsgaard:
-Det har været en fantastisk proces mellem klubberne og mig selv i det her forløb, og den sætter jeg stor pris på. Min fremtid er nu på plads, og jeg ved, jeg til sommer skal til en klub som rigtig gerne vil have mig, og som jeg fik bekræftet alle de gode indtryk omkring, da jeg besøgte dem. I Sampdoria er der gode mennesker, og det er en spændende klub. Når det er sagt, så glæder jeg mig til at spille sæsonen færdig her i Nordsjælland, for det betyder meget for mig at kunne slutte ordentligt af og vise, hvor meget denne her klub betyder for mig. Jeg elsker fodbold, og jeg glæder mig til at kunne spille endnu flere kampe og længere tid i klub, som jeg har nydt at spille i lige siden jeg kom til som dreng.

Mikkel Damsgaard kom i sin tid til FCN's akademi fra Jyllinge.