FCN nytænker og opgraderer den sportslige ledelse

21.06.2015 22:00

FCN kan fra dags dato glæde sig over ansættelsen af Carsten V. Jensen, der indtræder på lige fod med Jan Laursen i et nyt setup i den sportslige ledelse.

Fra dags dato indtræder Carsten V. Jensen i den sportslige ledelse på lige fod med Jan Laursen. FC Nordsjælland opgraderer på denne front i ønsket om at være bedst muligt klædt på til at angribe de mange sportslige muligheder, der ligger forude. Tiltaget skal også sikre et tæt samarbejde og fuld fokus på såvel Superliga-holdet som klubbens ungdoms- og talentarbejde, hvor der er investeret mange ressourcer, og som pt. betyder, at mere end 50 % af Superliga-truppen består af spillere, der har spillet ungdomsfodbold i FCN. Den sportslige ledelse i FC Nordsjælland vil bestå af to sportschefer, og rollefordelingen bliver således, at Carsten V. Jensens fokus i dagligdagen vil være på Superliga-sektoren, mens Jan Laursen vil have hovedfokus på at videreudvikle klubbens akademi og talentarbejde. Langt de fleste beslutninger vil naturligvis med baggrund i de to sportschefers mange års erfaring ske i fælleskab, herunder strategiske beslutninger og beslutninger vedrørende rekruttering af spillere og trænere. Allan K. Pedersen udtaler: - Vores nytænkning sker med afsæt i ønsket om, at FCN altid skal angribe og  altid være i front i udviklingen af dansk fodbold. Hensigten er at sikre, at FCN som klub udvikler sig endnu mere, og at det bliver muligt for den sportslige ledelse at ”nå rundt i alle hjørner af maskinrummet”, der både favner et omfattende talentudviklingsarbejde og arbejdet med at implementere disse mange talenter og relationen til Superliga-truppen. Den meget grundige og lange dialog mellem de to sportschefer i ansættelsesfasen sikrer, at jeg er 100 % tryg ved denne model, og jeg er ret sikker på, vi får det stærkeste og mest erfarne sportschef-setup i Danmark, fortæller FC Nordsjællands bestyrelsesformand, Allan K. Pedersen Jan Laursen glæder sig også over ansættelsen og det fremtidige samarbejde med Carsten V. Jensen. - Jeg ser meget frem til samarbejdet og muligheden for at kunne sparre med en dygtig kollega, som giver os endnu bedre muligheder for hele tiden at kunne fokusere både på strategi og eksekvering. FCN er en klub, der brænder for udvikling, og vi skal hele tiden jagte områder, hvor vi kan optimere os, og det sker bl.a. ved, at vi fra tid til anden får set på tingene med nye øjne og derigennem får friske indspark. I Carsten V. Jensen er jeg sikker på, vi får en mand, der tænker langsigtet, men også har erfaringen og forståelsen for, at vi er i en branche, hvor der også skal vindes kampe hver weekend.
Ligeledes vil dette nye setup give os ekstra tid og ressourcer til, at vi sammen får et øget fokus på vores mange dygtige folk i den sportslige sektor, så bl.a. kommunikation, uddannelse og det generelle samarbejde mellem ungdoms- og Superliga-afdelingen optimeres. Det er en klar ambition, at vores medarbejdere skal kunne mærke et tæt og tydeligt bånd lige fra vores yngste hold til Superliga-holdet, fortæller Jan Laursen. Carsten V. Jensen indtræder i en rolle, der ikke er ham fremmed i den forstand, at Carsten V. Jensen tidligere har fungeret som sportschef i FC København. De sportslige og økonomiske rammer i FC Nordsjælland er naturligvis anderledes, men opgaverne og ambitionerne i FCN er ligeledes ambitiøse, og Carsten V. Jensen glæder sig til at komme i gang i sit nye virke. - Det har været vigtigt for mig at finde noget markant anderledes end det, jeg tidligere har haft med at gøre og dermed udfordre mig selv på ny. FCN er på alle måder en anden ”størrelse”, og jeg ser frem til at arbejde med i en klub, hvor en stor del af værdien skabes gennem satsningen på klubbens egne spillere. Tiden har vist, at FCN sagtens kan tillade sig at være ambitiøse med den model og endda indimellem høste pokaler ved at arbejde målrettet og struktureret med alle områder i klubben, og netop den type udfordringer tiltaler mig.
Jeg har gennem den seneste tid haft tæt dialog med i første omgang Jan Laursen og efterfølgende også Allan K. Petersen omkring samarbejdsformen. Tanken om at arbejde sidestillet med Jan i en sportslig ledelse med hvert vores fokusområde henholdsvis omkring Superliga-holdet og akademiet tiltaler mig meget. Det er på mange måder nytænkning, som jeg er sikker på vil gavne os i fremtiden. At have projektet i centrum, have stærk sparring i dagligdagen når der skal træffes beslutninger og ikke mindst fællesskabet med alle mine nye kollegaer i FCN og vores fælles mål om at udvikle klubben, bliver super spændende, siger Carsten V. Jensen. Carsten V. Jensen har første arbejdsdag, i dag mandag, hvor Superliga-truppen starter deres forberedelser til den nye sæson.