FCN kan slå mange pokalrekorder

23.11.2011 23:00

FCN er den klub med flest pokalkampe i træk som ubesejret og flere rekorder venter, hvis det lykkes at slå FCK i Parken i aften kl. 20

FC Nordsjælland har ikke tabt en pokalkamp siden den 12. november 2008, hvor AaB vandt en kvartfinale i Farum Park. Den stime på tre år som ubesejret skal FCN så prøve at forsvare i aften kl. 20 i Parken, når der fløjtes op til pokalbrag mod de regerende danske mestre og Danmarks suverænt bedste hold i Superligaen og internationalt de seneste tre år. FCN har nu spillet 17 pokalkampe i træk som ubesejret, og det er ifølge DBU's officielle statistikere - danskfodbold.com - en klar dansk pokalrekord. Der er andre klubber, der har vundet pokalen to år i træk, men ingen er nået op på 17 kampe i træk som ubesejret. Nærmest er ifølge danskfodbold.com AGF med 14 kampe samt Vejle og Randers med hver 13. Da Pokalturneringen tidligere var opbygget, så de øverst rangerende hold kom senere ind, har både AGF og Vejle dog præsteret det samme som FCN ved at nå kvartfinalen i sæsonen efter de to pokaltitler, men ingen af disse hold kom videre. Tigrene kan således med en sejr i aften også sætte rekord på den vis ved at nå semifinalen. Der er heller aldrig nogen hold, der har nået finalen tre år i træk, så der er masser af rekorder at jagte, hvis den svære hurdle i aften bliver klaret. I denne sæson er der indtil videre ingen hold, der har scoret mod FCN i pokalen. Nordsjællanderne vandt 6-0 i Hillerød og 2-0 i Hjørring, før der var dømt gentagelse af de to seneste års finaler mod FCM i Farum Park for en måned siden. Her vandt FCN 1-0, igen på en perletræffer af Søren Christensen, som også afgjorde sidste års finale mellem de to hold. For målmand Jesper Hansen gælder det således om at holde rent bur igen i Parken i aften, og han håber på god opbakning fra tilskuerpladserne: - Publikumsstøtte er vigtig for os i løvernes hule. Den mærkede vi virkelig i de to pokalfinaler i Parken. Og vi følte også en stor støtte fra vores fans, da vi vandt Superligakampen over FCK, sidst vi var i Parken, siger Jesper Hansen. FCN-keeperen er ikke i tvivl om, at det bliver meget svært. Men alle tror på det, og det er trods alt FC Nordsjælland, der er forsvarende mestre i den turnering: - Det er os, der har pokalen i skabet og har noget at forsvare. Men selv om det er en pokalkamp, bliver det sikkert meget som en Superligakamp mod FCK, der er et klassemandskab. Tabellen lyver aldrig, og det er Danmarks to bedste hold lige nu, der mødes. Skal vi vinde, skal vi gøre det mindst lige så godt, som sidst vi var i Parken. Kampen skal jo afgøres med en vinder, og det bliver spændende. Så det er bare med at forlade de varme stuer og klæde sig på til fodbold, selv om det er blevet lidt køligere, opfordrer Jesper Hansen. Unge Jores Okore var med til at vinde pokalfinalen i foråret, og han har også virkelig fået smag for den vare: - Vi tror på det og vil møde op med masser af tænding. Parkens græstæppe ligger normalt fint til vores spil, og det skal vi prøve at udnytte til at spille en god kamp og vise den rigtige pokalfight, siger Jores Okore. Vinderen af aftenens kamp er klar til semifinalerne, der spilles med en kamp både ude og hjemme i slutningen af april, men der er lodtrækning allerede i morgen fredag 25. november kl. 12, og forhåbentlig er FCN i bowlen, sådan som klubben nu har været ved alle pokallodtrækninger de seneste tre år.