Glimt fra 2011 - 3. del

28.12.2011 23:00

Det har været et fantastisk 2011 for FC Nordsjælland. Her er den tredje og sidste del af årskavalkaden

27. oktober: Efter pokalsejre over Hillerød og Hjørring knuser FCN for tredje sæson i træk FC Midtjyllands pokaldrømme med en sejr i Farum Park på 1-0 i 1/8 finalen af DBU Pokalen. De foregående år har de to hold først mødtes i finalen. FCN vinder fortjent på et pragtmål af Søren Christensen. Det er FC Nordsjællands 17. pokalkamp i træk som ubesejret, og  dermed sætter tigrene ny rekord. Desværre giver lodtrækningen dagen efter den sværest tænkelige opgave i kvartfinalen, nemlig udebane mod FCK, og pokaleventyret slutter da også for FCN i Parken en måned senere, da FCK vinder en meget tæt kamp, der er målløs indtil næstsidste minut.

Med sit pragtmål mod FCM sørgede Søren Christensen for endnu en pokalsejr over FCM og dermed dansk rekord med 17 pokalkampe i træk uden nederlag.  6. november: Efter endnu en sejr i Superligaen over HB Køge kan FCN meddele, at klubben har solgt den stærkt ombejlede landsholdsspiller Andreas Bjelland til hollandske Twente.  Mange klubber har vist interesse, men 23-årige Andreas Bjelland ser Twente som det helt rigtige valg og skriver under på en 4-årig kontrakt med hollænderne. Dog først med tiltræden til sommer, så han kan spille sæsonen færdig for FCN og har tid til at forberede sig på sit nye liv, der godt en måned senere også indbefatter, at han bliver far for første gang.

Andreas Bjelland har i 2011 vist sit værd som A-landsholdsspiller, og sammen med et super år hos FCN har det også givet den kreative forsvarspiller en plads blandt de fem, der er nomineret til prisen som årets danske fodboldspiller, der kåres 7. januar ved det store TV-show i Herning. 11. november: Danmark spiller en venskabslandskamp i Parken mod Sverige, og landstræner Morten Olsen har ikke mindre end fem FCN-spillere i sin A-landsholdstrup til den kamp og venskabskampen fire dage senere mod Finland. Det er Andreas Bjelland, Mikkel Beckmann, Tobias Mikkelsen, Jores Okore og målmand Jesper Hansen. Andreas Bjelland og Jores Okore kommer i kamp mod Sverige, mens Tobias Mikkelsen og Mikkel Beckmann må afvente spileltid til mødet med Finland. For Jores Okore og Tobias Mikkelsen er det debut på Danmarks A-landshold, mens det for Mikkel Beckmann er comeback, og alle tre rykker dermed ind på Wall of Fame tavlen i Farum Parks AL-Bank Lounge, som bevis på at de har repræsenteret FCN på et nationalt A-landshold. Jesper Hansen må nøjes med stand by rollen men forhåndsudtages til Ligalandsholdet.
 15. november: FCN forlænger kontrakten med den amerikanske allround spiller Michael Parkhurst med endnu et år, så den løber frem til nytår 2013. Michael Parkhurst har spillet for FCN i tre år og havde egentlig planlagt at vende hjem til USA nu, men efter en forrygende efterårssæson ønsker Parkhurst altså at være en del af FCN i endnu et år. Også Jores Okore siger ja tak til et tilbud om igen at forlænge sin kontrakt, så den nu gælder fem år frem.

Michael Parkhurst tager et år mere i FCN, og kort før jul bliver han også belønnet for sit flotte efterår med et comeback til USA's landshold, der er samles i tre uger i januar og skal spille to landskampe. 4. december: FCN spiller 0-0 mod FCM i Farum Park i efterårets sidste kamp, og dermed overvintrer de nordsjællandske tigre på en flot andenplads i Superligaen 35 point for de 18 kampe og med god luft tll de midtjyske ulve på tredjepladsen med 30 point. FCN har kun fire point op til FCK på førstepladsen og kan se tilbage på et fantastisk efterår, der har budt på hele 11 sejre, én mere end i hele sidste sæson. Dermed har den nye Cheftræner Kasper Hjulmand sat et markant fodaftryk på holdet i sin første sæson ved roret i Farum Park.
 5. december: Målmand Jesper Hansen forlænger sin kontrakt med to år, så den gælder til nytår 2013. Jesper Hansen har præsteret et efterår på højt niveau som den målmand i Superligaen, der har lukket færrest mål ind. Kun 13 gange er det lykkedes at passere Jesper Hansen i FC Nordsjællands 18 Superligakampe.
 5. december: Efter en række flotte mål og kreativt spil kåres Mikkel Beckmann af TV-stationerne som november måneds spiller. Samme hæder overgik Andreas Bjelland i oktober, så også på den vis markeres på fornemste vis, at FCN er sæsonens store positive overraskelse. Andreas Bjelland kåres desuden til efterårets profil i Superligaen af fodboldmagasinet Tipsbladet, mens Spillerforeningen har Bjelland blandt de fem nominerede til Årets Spiller, der hyldes ved sportens store TV-show  7. januar i Herning.

Mikkel Beckmann blev månedens spiller i november, 6. december: Toppen af kransekagen for FC Nordsjælland i form af anerkendelser kommer, da landstræner Morten Olsen offentliggør de 23 navne, han har valgt til Ligalandsholdets januartur til Thailand. FCN har hele syv spillere med og bliver således den totalt dominerende klub på Ligalandsholdet. Spillerne er: Jesper Hansen, Andreas Bjelland, Jores Okore, Patrick Mtiliga, Søren Christensen, Mikkel Beckmann og Tobias Mikkelsen.

De mange tilskuere i Farum Park har haft nogle super oplevelser sammen med tigrene i 2011. Forhåbentlig bliver opbakningen endnu større i 2012, og de gode minder endnu mere fantastiske, når vi igen gør status om et år.

FCN ønsker alle et godt nytår