Glimt fra 2011 - 2. del

26.12.2011 23:00

Det har været et fantastisk 2011 for FC Nordsjælland. Her er den anden af årskavalkadens tre dele

30. juni: FC Nordsjælland henter den danske landsholdsspiller fra VM i 2010, Mikkel Beckmann, til klubben fra nedrykkede Randers på en tre-årig kontrakt. 27-årige Mikkel Beckmann udtrykker store ambitioner for fremtiden, og ser FCN som det helt rigtige skridt på vejen mod ny succes. 19. juli: 20-årige Andreas Laudrup underskriver en ny tre-årig kontrakt med FCN, så kontrakten nu løber til sommeren 2014. - Jeg har hele tiden haft FC Nordsjælland som førsteprioritet. Det er her jeg gerne vil blive, siger Andreas Laudrup ved kontraktunderskrivelsen.
 24. juli: - Vi skal vinde flere hjemmekampe i denne sæson, og Farum Park skal være en fæstning, siger Andreas Bjelland før første hjemmekamp i den nye sæson mod Horsens. Kampen slutter 1-1, og den bliver starten på opbygningen af en rigtig fæstning foran eget publikum. FCN bliver efterårets stærkeste hjemmehold i Superligaen med syv sejre, to uafgjorte og kun ét nederlag i Farum Park.
 30. juli: Landstræner Morten Wieghorst har hele fire unge FCN talenter med på Danmarks U/20 landshold, der vinder Milk Cup i Nordirland med en finalesejr på 1-0 over værtsnationen. Mark Gundelach bliver dansk matchvinder, og de tre øvrige FCN-spillere er målmand David Jensen, samt Søren Henriksen og Oguzhan ”O.G.” Aynaoglu. 4. august: FCN skriver en to-årig kontrakt med den danske landsholdsspiller fra VM i 2010, Patrick Mtiliga. Den 30-årige venstre back har spillet de seneste to sæsoner har spillet for spanske Malaga i La Liga. Med Patrick Mtiliga og Mikkel Beckmann som nyindkøb har Sportschef Jan Laursen tilført FC Nordsjællands unge hold noget mere rutine, som ønsket fra den sportslige ledelse.
 18. august: Som dansk pokalvinder går FCN direkte ind i Europa Leagues Play Off til gruppespillet, men desværre har lodtrækningen ligesom året forinden givet FCN det portugisiske storhold Sporting CP fra Lissabon som modstander. Den første kamp spilles 18. august i Farum Park, og FC Nordsjælland spiller virkelig sin chance men må nøjes med 0-0, og 14 dage senere bliver det til et forventeligt farvel i Lissabon med et 1-2 nederlag. Andreas Laudrup reducerer kort før tid og skaber højspænding om udfaldet, men FCN savner lige det sidste held for at få en altafgørende træffer ind til udligning og adgang til gruppespillet på udebanemål. Men to fortræffelige kampe af FCN på højt internationalt plan.
 27. august: FCN udbygger sit nye TopPartner koncept, således at H2O som tøjpartner og Arbejdernes Landsbank som rygreklame og loungepartner nu suppleres af City Container på spilletrøjernes bryst og Norrecco som tribunepartner i Farum Park. Dermed er fire TopPartnere på plads som solidt fundament for de nordsjællandske tigre.
 18. september: FCN vinder sin tredje kamp i træk i Superligaen med 2-0 hjemme over Brøndby efter sprudlende spil, der efter pausen sender gæsterne helt til tælling. Andreas Granskov scorer til 1-0, og unge Jores Okore sørger med sit første Superligamål nogensinde for en knusende sikker sejr. Senere i efteråret gentager FCN to gange mere en serie på tre sejre i træk i Superligaen. 11. oktober: FC Nordsjællands midterforsvarer Andreas Bjelland er med sikkert og konstruktivt spil med til at sikre Danmark billet til sommerens EM-slutrunde med sejren på 2-1  over Portugal i Parken i kvalifikationsgruppens sidste kamp. I landskampen fire dage forinden ude mod Cypern har Andreas Bjelland allerede vist, at han sagtens kan erstatte Simon Kjær som Daniel Aggers makker i midterforsvaret, og selv under det noget hårdere pres mod Portugal, holder Bjelland hovedet koldt og spiller igen med stor omtanke. Tilbage i Farum Park bliver Andreas Bjelland fejret af klubben sammen med de to klubkammerater, Jores Okore og Andreas Laudrup, der begge repræsenterede FCN på U/21 landsholdet.

Andreas Bjelland får en champagneskål med Sportschef Jan Laursen og resten af klubben. 24. oktober: Det er absolut topklasse og ren opvisningsstil, da FC Nordsjælland udspiller og ydmyger de danske mestre på deres eget græs i Parken. Sejren over FCK kommer til at lyde på 3-1, men er reelt endnu mere overbevisende med en føring på 3-0 og en kolossal overvægt i boldbesiddelse krydret med opfindsomt angrebsspil. FCK havde på forhånd udnævnt opgøret til ”El nuevo clasico”, men hjemmeholdet og de knap 17.000 tilskuere var næppe helt forberedt på de nye tider, hvor Søren Christensen, Tobias Mikkelsen og anfører Nicolai Stokholm scorede for FCN.

3. og sidste del af årskavalkaden kommer i morgen