Ny Alka Superliga struktur

Mere spænding og flere kampe

Fra sæsonen 2016/2017 ændres turneringsstrukturen i landets bedste række, Alka Superliga. Antallet af hold øges fra 12 til 14, og der venter blandt andet to opgør mod vores rivaler fra Lyngby Boldklub.

Målsætningen med det arbejde, der er gået forud for ændringen, har været flere kampe med noget på spil, mere spænding for danske fodboldfans og et niveauløft af dansk fodbold både herhjemme og i Europa.

Turneringsformatet kort fortalt

De 14 hold i Superligaen møder hinanden to gange i grundspillet, dvs. 26 kampe.

De 6 bedste hold i grundspillet kvalificerer sig til mesterskabsspillet hvor de igen møder hinanden to gange, om mesterskab, medaljer og pt. UEFA pladser.

De øvrige 8 hold mødes i kvalifikationsspillet hvor de inddeles i to puljer af 4 hold, fordelt efter holdenes slutplaceringer i grundspillet.

De fire bedste hold efter afslutningen af kvalifikationsspillet mødes i semifinaler og finaler over to kampe. Vinderen kvalificerer sig til en finalekamp på udebane mod det bedste hold fra mesterskabsspillet, der ikke har vundet en UEFA plads.

De fire nederste hold efter afslutningen af kvalifikationsspillet spiller knockoutkampe om forbliven i Alka Superliga. I sidste fase af de kampe mødes Alka Superligas nr. 12 og 13 med 1. Divisions nr. 2 og 3 i kampe om nedrykning/oprykning.

Ny Alka Superliga turneringsstruktur