Hoff Thorup inden FCM-kamp: Vi har en ambition om at tage til Herning for at dominere kampen

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FC Nordsjælland tager ikke til Herning med en gameplan om at forsvare et resultat hjem – snarere tværtimod. 

FC Nordsjælland er p.t. 3F Superligaens bedste hold på udebane, hvor det er blevet til 14 point i syv kampe. En markant forskel fra sidste sæson, hvor man i grundspillet lå og rodede rundt i den tunge ende, når udebanestatistikken skulle vises frem. 

Ifølge Assistenttræner Johannes Hoff Thorup kan den positive forandring skyldes, at holdet i denne her sæson er blevet bedre til at spille på forskellige måder.

– Jeg tror generelt, at det handler om, at vi er blevet dygtigere på flere parametre og vi magter at spille flere dele af spillet på et højere niveau, end vi gjorde sidste år. Det er både ift. spillet med bolden, hvor jeg synes, at vi på udebane har været dygtige til at tage initiativ i kampene og været gode til at fastholde bolden og sætte modstanderen under pres, men også i spillet uden bold.

– Men det betyder selvfølgelig også meget, at man er inde i en positiv stime. Det smitter generelt af, og det er også noget, vi bruger konstruktivt i vores træninger op til kampene. For vi har jo netop den fornemmelse, at vi kan slå alle hold. Og spiller vi op til vores bedste, så vinder vi. Det er den fornemmelse, der er i truppen lige nu.

– I øjeblikket tager vi ikke på udebane med det i hovedet, at vi skal forsvare noget hjem, eller at vi skal være defensive i vores mindset – uanset hvilken udebane, det handler om. Vi tager ud med fuldstændig samme tankegang, som vi ville have gjort til enhver hjemmebanekamp.  Og det kan godt være en lille forskel fra sidste sæson. Så er det jo bare glædeligt at se, at det har givet pote indtil videre.

Træner ikke på græs inden udebaneture

Mandag går turen til Herning, hvor FC Midtjylland venter. En svær udebane, hvor spillerne igen skal tørne rundt på et anderledes underlag, end de er vant til i Farum. Men det faktum, at der skal spilles på græs og ikke kunstgræs er dog ikke noget, der generelt påvirker træningerne op til de udekampe, der foregår på græs.

– Vi træner inde på stadion, som vi altid gør – uanset, om vi spiller hjemme eller ude. Det er selvfølgelig et tema, vi har haft oppe og vende, om vi skal træne på græs i dagene op til, at vi skal spille på udebane på græs. Både i trænerteamet og i samarbejde med spillerne. For det er også vigtigt at høre, hvad deres behov er.

– Men der kan godt være noget fysisk i at blande det for meget og har skiftevis kunstgræs- og græstræninger. Og lige nu er vores konklusion, at der er for mange forbehold ved at skulle lave det skift hele tiden. Så vi holder fast og træner på kunstgræs.


FCM kommer med alt, de har

Mandagens modstander fra FC Midtjylland har europæisk bold i benene, efter at de torsdag aften spillede sig videre i Europa League. Alligevek regner Johannes Hoff Thorup ikke med, at der er nogle spillere, der bliver sparet mandag aften.

– Jeg tror, at de kommer med alt, de overhovedet har at skyde med. Nu er det ved at være den sidste del af sæsonen, så det gør sig nok gældende for mange hold, at man spiller alt ud indtil vi rammer den længere pause.

– De har fået en lidt anderledes stil med Capellas. En stil, som de bliver mere og mere trygge i. Så på de gode dage, hvor de får deres spil til at flyde, så er det et rigtig godt FC Midtjylland-hold. Og på de mindre gode dage, har de mange spillere, som kan gøre en forskel for dem og skabe noget, selvom spillet ikke fungerer. Så der er to dele af den kamp, som vi skal være opmærksomme på.

Spørger man Hoff Thorup om opskriften på et godt resultat i Herning, er svaret mindre avanceret end som så.

– Det kedelige svar er, at vi skal gøre som vi plejer. Og det positive svar er, at det er fordi, spillerne er så godt kørende og trygge ved den måde, vi gør tingene på nu. Så det skal vi ikke lave om på. Derfor handler det om de små detaljer, som kan være svært at se for dem, der ikke følger træningen hver dag. Men selvfølgelig detaljer, som vi har analyseret ift. hvordan FC Midtjylland spiller.

– Vi har en ambition om, at vi skal til Herning og tage styringen af kampen fra starten af. Vi skal kontrollere spillet med bolden. Og det har vi forfinet til træning og gjort det tydeligt for spillerne, hvilke positioner, vi vil have. For det kommer til at være en rigtig vigtig del af vores game plan derovre, at vi ville kunne styre kampen og kontrollere spillet.

Kampen mod FC Midtjylland spilles mandag den 7. november klokken 19 og kan ses på Viaplay.
Wild Tigers har desuden booket en bus og sørget for gratis transport til Herning og indgang til stadion for de første tilmeldte. Det kan du læse mere om her.