Flemming Pedersen gør status over 2022: Det handler om forberedelse

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Det endte med en 5-1-sejr, da AaB gæstede Right to Dream Park, og cheftræner Flemming Pedersen var naturligvis tilfreds med indsatsen.

Årets sidste turneringskamp endte med endnu en FCN-sejr, da AaB blev besejret med hele 5-1. Til trods for de mange scoringer måtte fansene i Right to Dream Park vente til første halvlegs tillægstid med første mål, da Rocco Ascone bragte os foran.

Og Flemming Pedersen var ikke overrasket over, at der kunne gå tid, før første mål faldt.

– Vi vidste, at AaB formentlig ville forsvare dybt, ligesom AGF også gjorde, da de var på besøg her, så jeg var ikke så overrasket over, hvordan kampen startede. Så vi var opmærksomme på, at vi var nødt til at investere ekstra i presset, så AaB ikke fik lov til at trække tempoet ud af kampen. Hvis vi lykkedes med det, vidste vi, at vi ville nedbryde dem i løbet af anden halvleg, men så fik vi et sent mål inden pausen, som ændrede kampens forløb lidt.

Anden halvleg var ikke mange sekunder gammel, da Andreas Schjelderup kunne udbygge føringen, og siden fulgte scoringer fra Mohamed Diomande, Adamo Nagalo og Wahid Faghir.

– AaB var nødt til at træde lidt ud af deres organisation, og det betød selvfølgelig, at vi kunne løbe omstillinger og i det hele taget fik vi masser af plads. Og vi skulle nok have scoret til 3-0 tidligere. Men der er meget, meget få huller i osten, og det var endnu en solid indsats. Vi har haft tre kampe på seks døgn med meget få udskiftninger, men alt var forberedt til mindste detalje, og det er altid det vigtigste – forberedelse.

Forberedelse har været nøglen
2022 indeholder ikke flere turneringskampe for vores vedkommende, og det er derfor tid til at gøre status. Her er det blevet til 14 sejre, 13 uafgjorte og fem nederlag i årets 32 Superliga-kampe, og cheftræneren glæder sig selvsagt over de mange flotte resultater.

– Igen handler det om forberedelse. Hele 2022 blev forberedt i julen 2021, hvor vi henter de forstærkninger, som kan hjælpe vores egne akademispillere til at blive bedre og skabe resultater for os. Selvom der blev talt om nedrykning, brugte vi foråret til at spille holdet sammen og blive bedre i spillestilen frem for at lade os påvirke den snak, der var. Så det gav os et afsæt til det efterår, vi har haft, fordi vi samtidig kun sagde farvel til to stamspillere fra foråret. Så det tog noget tid, men hele forudsætningen er, at du arbejder målrettet og koncentreret uden at blive distraheret af, hvad omverdenen siger. Det er derfor, det er en fantastisk klub at arbejde i.

– Når det er sagt, havde jeg på ingen måde set, at vi ville stå med en førsteplads nu. Jeg havde forudset, at vi ville ligge lunt til en plads i top seks, men det her efterår har været meget imponerende.