Årets sidste kamp venter for Hoff Thorup: Vi er her for oplevelserne

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Årets sidste kamp står for døren, og her giver Johannes Hoff Thorup sit syn på opgøret mod AaB.

Vi er klar til at sætte det allersidste punktum i 2022 på søndag – i hvert fald i fodboldmæssig forstand. AaB kommer nemlig på besøg i Right to Dream Park til årets sidste 3F Superliga-kamp, og her vil Johannes Hoff Thorup gerne afrunde et flot efterår på bedst mulig vis. Og han har en spillertrup med samme ønske.

– Nu har vi givet os selv en rigtig gunstig position, og vi har spillet et virkelig godt efterår, så derfor vil vi gerne slutte af på en så god måde som overhovedet muligt. Og det er også det, der er temaet forud for kampen. Spillerne kan ikke vente, og selvom det på papiret er en hård uge med tre kampe på seks dage, så har det virket på spillerne, som om de ville kunne spille kampen dagen vores pokalkamp. De vil ud og lave en god præstation her til sidst.

– Vi er alle sammen i det her game for oplevelsernes skyld. Der er ingen garanti for noget som helst, og især i den her liga kan det hele være vendt på hovedet efter tre runder i foråret. Så vi skal nyde det på en konstruktiv måde. Vi skal være glade for, at vi har sat os selv i en situation, hvor vi kan spille nogle afgørende kampe, som betyder meget, men som også er sjove. Så derfor sætter vi pris på de gode oplevelser, når de er her, og det vil vi især gøre på søndag.

Kampen mod AaB er den sidste inden en lang vinterpause, og vi skal således først se Superliga-fodbold igen til februar. Men selvom det er et stort afbræk i en ellers god stime for Hoff Thorup og trænerteamet, giver pausen mulighed for andre ting.

– Det er aldrig ubelejligt for os at få endnu mere tid til at dygtiggøre os og dykke ned i spillestilen. Vi har lavet et godt program for de næste uger, så inden vi officielt går på juleferie, har vi dels nogle gode kampe og nogle muligheder for mange træninger. Det er godt for os, for selvom man gerne vil ride videre på en bølge, kan det være meget godt at få et afbræk og gå i dybden med nogle ting, vi kan blive endnu skarpere på.

Vi går ind til kampen med fire clean sheets i træk, og generelt har forsvaret været solidt gennem hele efteråret. Det er der forskellige grunde til, mener Johannes Hoff Thorup.

– Mange af spillerne har været i systemet længe og har spillet sammen længe. Det har stor betydning. Man kan også argumentere for, at kampprogrammet har været godt for os, i og med at vi har haft en uge mellem hver kamp, så vi kan gå i dybden med de forskellige detaljer. Men generelt så fylder det bare i vores hverdag. Det er alt andet lige at vinde en fodboldkamp, hvis der kun skal ét mål til, og vi kan se, at det har stor betydning for alle spillerne. I pokalkampen var det tydeligt at se, hvor meget det betød for dem alle sammen at holde nullet, selvom vi jo var videre til næste runde. Det er sådan en mentalitet, jeg godt kan lide, og spillerne lever virkelig den mentalitet.

– Det er et resultat af måden, vi anskuer tingene – nemlig at det hele er en holdpræstation. Vi kan ikke forsvare, hvis en spiller stempler ud, så når vi holder nullet, betyder det også, at det er alle 11 spilleres fortjeneste. Der er ingen faser i en fodboldkamp, hvor du kan holde pause. Selv de tre forreste har en kæmpe opgave i at holde modstanderen så langt væk fra vores mål som muligt. Og jeg måtte også beklage over for Andreas Hansen og sige, at det næppe er i det her system, at han bliver årets målmand i Superligaen, for det er der for få redninger til. Han var selvfølgelig enig i, at det vigtigste var, at holdet klarede sig godt.

Om Andreas Hansen får mange eller få redninger på søndag, vil tiden vise. Assistenttræneren håber i hvert fald at skabe en sidste god oplevelse for fansene i Right to Dream Park.

– Vi glæder os til at vise os frem og slippe os løs. Vi er i fodbold, fordi det kan give nogle oplevelser, som intet andet kan, og det vil vi jagte på søndag. Og når kampen er færdig, vil vi tænke tilbage på et rigtig godt efterår med store oplevelser – og forhåbentlig også med et godt punktum.

Har du endnu ikke sikret dig billet til opgøret, kan du gøre det her.