Rekordholderen Schelderup efter sin kamp nummer 50: Jeg er meget stolt

Kategorier

Lørdagens kamp mod FC København var en særlig en af slagsen for Andreas Schjelderup, der med sin optræden nåede op på 50 kampe for FCN – og samtidig slog rekorden som den yngste spiller til at opnå 50 kampe i Superligaens historie.

Der løb et par rekord-stænger rundt på grøntsværden i Parken, da FC Nordsjælland lørdag var på besøg. For kampen mod FCK var 18-årige Andreas Schjelderups kamp nummer 50 for FC Nordsjælland. ”Schjelde” blev dermed med den yngste spiller i Superligaens historie til at opnå 50 kampe.

– Det betyder rigtig meget for mig at have opnået 50 kampe for klubben og i Superligaen generelt. Det er en stor bedrift for mig i så ung en alder og jeg ser bare frem til de ting, vi har i vente med klubben.

Det kom dog en smule bag på hovedpersonen selv, at han rent faktisk slog en rekord lørdag aften i Parken.

– Jeg var ikke helt klar over, at jeg også ville slå Superliga-rekorden i lørdags. Der var nogle, som talte om, at jeg måske kunne blive den yngste til at nå 50 kampe. Personligt er jeg meget stolt over at have slået rekorden og det giver mig meget selvtillid til bare at fortsætte.

Spørger man ind til de bedste minder for Andreas Schjelderp i de 50 kampe i klubben, står fire øjeblikke helt klart i erindringen hos nordmanden.

– Jeg kan huske min første kamp, som var mod Brøndby. Jeg havde været 16 år i et par måneder og det var et kæmpe øjeblik for mig at få debuten – det var noget, min familie og jeg havde drømt om i lang tid.

– Mit første mål for klubben står også klart for mig. Det var ude mod vores lokalrivaler fra Lyngby. Men også kampen mod SønderjyskE husker jeg tydeligt. Vi skulle vinde for at komme i top seks og jeg scorede to mål i første halvleg og vi vandt kampen. Jeg var virkelig glad efter kampen og det var stort for os at komme i top seks.

– Et andet stort øjeblik var mit mål mod Randers. Jeg tror, at det er den smukkeste mål, jeg har scoret i min professionelle karriere.

– Nu ser jeg frem til den kommende tid med klubben. Vi ligger nummer et i ligaen og vi skal bare fortsætte med at angribe. Så kan vi forhåbentlig beholde vores plads i toppen af ligaen.