Nederlag til AGF trods dominans

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Det blev til et ærgerligt 3-1-nederlag, da AGF lørdag eftermiddag var på besøg i Right to Dream Park i Gjensidige Kvindeligaen.

Lørdag eftermiddag skulle FC Nordsjælland forsøge at rejse sig efter sidste weekends ærgerlige nederlag til HB Køge.

FC Nordsjælland startede med mest boldbesiddelse, men allerede efter fire minutter udnyttede gæsterne en god omstilling til at bringe sig i front. Tilbagevendte Carly Nelson afværgede i første omgang situationen, men returen røg ud til Mathilde Madsen, der kunne score i det tomme mål.

Det tidlige mål lod dog ikke til at påvirke FC Nordsjælland, som blev ved med at dominere på bolden. Inden for få minutter havde både Dajan Hashemi og Johanna Fossdalsá to afslutninger, uden det dog for alvor var tæt på.

Det var det tilgengæld efter 17 minutter, da Dajan Hashemi sendte bolden lige over mål efter et flot gennemspillet angreb.

Der var nærmest tale om envejstrafik i retning mod AGF-målet i hele første halvleg. Men FC Nordsjælland formåede ikke at udnytte det enorme overtag. I stedet kunne AGF udnytte en opspilsfejl fra FCN-bagkæden til at gøre det til 2-0 umiddelbart inden pausen.

I anden halvleg fortsatte FCN-dominansen og efter 62 minutter kom scoringen endelig. Johanná Fossdalsá førte bolden frem og spillede en fiks 1-2-kombination med Dajan Hashemi inden hun udplacerede Katrine Svane i AGF-målet.

Så var kampen helt åben igen.

Kampforløbet var det samme som i første – FC Nordsjælland med spillet og AGF, der konstant lurede på de farlige omstillinger. Sådan en kom der med et kvarter igen, da Sofie Bloch blev sendt alene afsted. Men Carly Nelson i FCN-målet var hurtig og fik reddet til hjørnespark.

Derfra gik FCN-dominansen lidt af ballonen og i overtiden kunne Caroline Jensen slå sømmet i FCN-kisten med sin scoring til 3-1.

Vi skaber nok til at vinde

Cheftræner Chris Sargeant var derfor også ærgerlig efter kampen.

– Det er selvfølgelig skuffende. Endnu en kamp, hvor vi viser, at vi kan dominere på bolden. Jeg synes, at vi skabte nok chancer i dag til at vinde kampen – i hvert fald til at score mere end det ene mål, som det blev til.

– Vi ved, at vi lavede nogle fejl som hold i dag. Det er fejl, som sjældent sker, men som alligevel er sket en del for os på det sidste. Så det skal vi have styr på – og det er selvfølgelig vores ansvar i trænergruppen at få det.

– Jeg synes, at vi har spillet til mere end placeringen i ligaen. Men det er der, vi er lige nu, og det skal vi hurtigst muligt ud af. Men det tror jeg også på, at vi kommer, for jeg synes, at spillet er til det, lyder det fra Chris Sargeant, som trods alt tager noget positivt med fra dagens kamp.

– Der er en masse positivt at tage med. For vi spiller jo egentlig fint og er gode på bolden. Så det tager vi med videre. Og så skal vi træne i at blive skarpere på den sidste tredjedel, så vi kan få udnyttet det overtag, vi har.

Næste kamp for FC Nordsjælland er fredag den 14. oktober, hvor vi skal en tur til Brøndby.