Hoff Thorups optakt mod FCK: Vi kommer til at angribe den kamp!

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Assistenttræner Johannes Hoff Thorup lægger ikke noget i FCN’s historik i Parken og er overbevist om, at vi kan spille op med de regerende mestre lørdag aften.

Halvdelen af Superligaens grundspil er overstået og FC Nordsjælland ligger med mandagens sejr over Randers på ligaens førsteplads.
Derfor er der ifølge assistenttræner Johannes Hoff Thorup ikke overraskende fremragende stemning i FCN-truppen.

– Der er rigtig god stemning. Men det var der egentlig også inden kampen mod Randers. Det var også det, jeg sagde i seneste optakt, for vores træning op til Randers-kampen var rigtig god. Men det er jo ikke altid, at fornemmelserne holder stik. Det gjorde den så heldigvis til kampen mod Randers må man sige.

Historikken i Parken taler dog ikke til FC Nordsjællands fordel. Vi skal tilbage til 2019 for at finde den seneste sejr i nationalarenaen. Men den historik giver Hoff Thorup dog ikke noget for. Han er sikker på, at stimen kan brydes lørdag.

– Det der med at kigge tilbage på tidligere kampe og historikken i Parken, det er ikke noget, vi bekymrer os om. Det må vi jo bare komme ind og lave om på.  Vi har aldrig spillet med det hold, som vi kommer ind med i Parken lørdag. Så det er jo første argument for, hvorfor vi kommer til at bryde historikken. Og så selvfølgelig fordi, vi tror enormt meget på vores kvaliteter.

– Vi skal holde fast i det, vi ved, at vi kan. Vi kan være enormt direkte i vores spil, fordi vi har så meget fart. Og det skal vi selvfølgelig have sat i scene så ofte som muligt. Vi kan være enormt boldsikre, fordi vi har en midtbane, der finder ind i nogle gode relationer og positioner med hinanden. Så det betyder også meget for kampbilledet, når vi skal kunne holde fast i bolden. Og som jeg tidligere har sagt, så er det jo vores træninger, der skal sikre, at vi holder et højt niveau. Det er træningen, der skal fungere – og det gør den. Der er rigtig mange, som byder sig til – og det gør, at vores start 11-er virkelig også skal sørge for at præstere for ikke at miste deres plads.

“Det er svært at være pessimist” 
Forud for Randers-kampen havde Johannes Hoff Thorup en rigtig god fornemmelse, som holdt stik. Og fornemmelsen inden FCK-kampen er også rigtig god.

– Det er svært at være pessimist på nuværende tidspunkt. Min fornemmelse inden Randers-kampen var god – og det er den også inden kampen i Parken. Vi er på et rigtig godt niveau lige nu. Vores spillere presser hinanden, og der er mange, der byder sig til. Vores start 11’er er stærk og har vist et rigtig godt niveau – og jeg har svært ved at se for mig, at de ikke kommer til at leve op til det niveau lørdag.

Han påpeger dog, at respekten for FCK er stor.

– Vi har fuldt ud respekt for, at FCK er et rigtig godt hold med en masse dygtige spillere. Så selvfølgelig kan vi blive udfordret derinde. Men vi spiller altid vores chance – og det kommer vi også til lørdag. Vi angriber den kamp.

– FCK er måske et lidt svært sted. De har lige skiftet træner og skal finde ind i en ny stil og finde ud af, hvordan de vil gribe sæsonen an. Og det skal vi forsøge at abstrahere fra, så vi kommer ind i Parken og spiller vores eget spil.

At kampen lørdag ligger midt imellem to mildest talt svære kampe mod Manchester City i Champions League for FC København, er ikke noget, der har fyldt i optakten frem mod kampen.

– Vi har ikke fokus på, at FCK skal spille to kampe mod Manchester City umiddelbart før og umiddelbart efter, at de møder os. Vi ved ikke, hvordan de kommer til at stille op, om der er nogle der skal spares, eller hvordan forfatningen er. Så vi kan og skal kun fokusere på os selv. Vi finder nogle tendenser i deres spil, som vi forbereder os på – det kan også være et par nøglespillere, som vi går ud fra starter og derfor kan forberede os lidt på. Men ellers er det bare at tage fat i os selv. Vi har så stor tro på egne evner, så vi ved, at hvis vi går ind og leverer det, som vi har bevist, at vi kan, så er vi også gode nok til at kunne vinde i Parken.

Han håber på at se så mange FCN-fans i Parken lørdag som muligt.

– Det handler virkelig om at nyde de øjeblikke, hvor det går godt. For fodbold kan hurtigt gå op og ned. Og lige nu ser det hele ud som om, at det går op i en højere enhed for os. Så det handler både for os selv og for vores fans om at nyde det, men samtidig være ydmyge. Så jeg kan jo bare opfordre folk til at komme ind og bakke os op lørdag og nyde det. Og uanset om det skulle blive en sejr eller et nederlag, så kan det ikke rokke ved, at vi halvejs inde i grundspillet har taget en førsteplads og har gjort det med nogle rigtig flotte præstationer. Så det skal vi være stolte af.

Kampen mod FC København spilles lørdag den 8. oktober klokken 19.