Hoff Thorups optakt mod AC Horsens: Vi skal være forudseende i vores spil

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Assistenttræner Johannes Hoff Thorup ser frem mod fredagens hjemmekamp, hvor AC Horsens, som tidligere har givet FCN-mandskabet udfordringer, kommer på besøg i Right to Dream Park.

Med kun tre kampe til en længere landsholds- og julepause i Superligaen ligger FC Nordsjælland på ligaens førsteplads. Og hvis den position skal bevares hen over jul og nytår, skal den gode stime som ubesejret fortsætte.

Vi skal tilbage til den 16. september for at finde seneste FCN-nederlag. Det skete netop mod fredagens modstander fra AC Horsens. Derfor er det selv sagt ikke en modstander, som FC Nordsjællands-mandskabet tager let på – snarere tværtimod lyder det fra assistenttræner Johannes Hoff Thorup.

– Horsens er et godt hold, som vi bestemt skal have respekt for. De kan sagtens spille med bolden på jorden, men er heller ikke blege for at spille mere direkte med bolde op på en af deres store angribere. Det kan egentlig være ret svært at forholde sig til, at de kan veksle mellem at spille de korte afleveringer og så engang imellem slå de længere afleveringer. Så det er noget, vi har brugt en del tid på at få trænet og klargjort vores spillere til.

– Derudover har de en masse fine individuelle spillere, som både kan drible og afslutte. Så hvis vi ikke er forberedte godt nok, og hvis vi ikke er hurtig nok i position til at kunne hjælpe hinanden og bakke hinanden op, så kan det godt give os nogle udfordringer.

Horsens-nederlag blev et wakeup-call
Seneste opgør mod AC Horsens endte med et 0-1 nederlag i en kamp, hvor særligt 1. halvleg ikke var værd at skrive hjem om. Men præstationen blev brugt konstruktivt af trænerstaben og FCN-truppen efterfølgende.

– Vi brugte virkelig vores seneste kamp mod AC Horsens rigtig konstruktivt, fordi vi netop var så utilfredse med den præstation, vi leverede især i første halvleg. Og det viste vi allerede i kampen efter mod Randers, hvor vi kom ud hurtigt og fik scoret et mål. Og det har generelt set markant bedre ud i de seneste Superligakampe siden kampen i Horsens.

– Sidst vi mødte Horsens lykkedes vi ikke med at få lagt pres på deres forsvarsspillere. Derfor kunne de slå den lange direkte bold. Så de kom for let ned til vores mål og det gjorde, at vi skulle forsvare en masse indlæg og standardsituationer, som vi ikke ønsker. Vi vil helst forsvare så langt væk fra vores eget mål som muligt. Så det har været et stort fokuspunkt inden kampen, at vi skal højere op i presset og have lagt pres på boldholder så hurtig som muligt.

– Desuden har vi talt en del om, at deres wingbacks er rigtig hurtige og er gode driblere, som kan skabe noget overtal for dem. Så vi skal have opbakning på i de situationer ret hurtigt. Det har vi tidligere lykkedes godt med – eksempelvis mod FCK i Parken, hvor vi i flere omgange formåede at lukke Daramy ned – både hvor der var en back, som hurtigt kom på ham, men også med opbakning fra en midtbanespiller. Så det skal gerne være lidt det samme, som vi vil se mod Horsens.

Forudseenhed frem for duelspil
I AC Horsens har man et par høje folk oppe foran, som godt kan være en ordentlig mundfuld for det forsvarende hold. Og Hoff Thorup fortæller da også, at særligt luftdueller har været et fokuspunkt inden fredagens kamp.

– Vi har selvfølgelig haft lidt fokus på at træne luftdueller, fordi de har nogle store typer oppe foran. Det kan altid være lidt svært at sætte op, for det er ikke det, vores spillere er allermest vant til at lave, men vi prøver at sætte det op, så det ligner nogle af de situationer, man kan komme i.

– Men det overordnede fokus er egentlig at finde vores egen vej i det. For vi er et hold, der gerne vil undgå duelspil. Så vi forsøger at få sat nogle situationer op, som kan give os noget overtal eller gør, at vi kan være først i nogle rum og bryde bolden i stedet for at tage duellen med spillerne.

– Det handler om at analysere, hvad modstanderen er gode til og finde ud af, hvordan vi kan løse det uden at gå på kompromis med den måde, vi vil spille på. På den måde bliver det i højere grad vores kompetencer, der kommer i spil. Og vores kompetencer er ikke at stå og skulle tage dueller en hel kamp igennem.

Slutteligt har Hoff Thorup en opfordring til de fans, der stadig er i tvivl om, hvorvidt de skal bruge deres fredag aften i Right to Dream Park.

– Jeg synes, at folk skal komme på stadion, fordi vi nu i rigtig mange hjemmekampe har vist, at vi kommer ud af starthullerne og angriber fra start af. Og det er også planen mod Horsens. Vi skal ud og angribe dem og sætte vores kompetencer i scene og gå direkte lige så snart, muligheden byder sig.

– Jeg synes, at det sammenspil, der har været mellem spillere og fans på stadion har været fedt at opleve de sidste mange hjemmekampe, vi har spillet. Så det håber jeg også vi oplever på fredag. Og så er det jo også næstsidste hjemmekamp inden en lang pause, så man skal jo huske at nyde fodbold, mens man kan.

Kampen mod AC Horsens spilles fredag den 28. oktober klokken 19.00 i Right to Dream Park.
Hvis du endnu ikke har sikret dig en billet til kampen, kan du spare 20 DKK ved digitalt køb på billet.fcn.dk.