Fra akademi til Superliga: Willy Kumado

Kategorier

I alt tre spillere er rykket fra U19 til Superliga-truppen, og nu er vi nået til den sidste i rækken. Hans navn er Willy Kumado.

Willy Kumado fik for under et år siden debut i 3F Superligaen, da han blev skiftet ind i en hjemmekamp mod FC Midtjylland, og fem dage senere fik han også sin anden kamp ude mod Vejle BK. Dengang var det som U19-spiller, men nu er den hurtige back blevet rykket permanent op i Superliga-truppen. Her kan du blive lidt klogere på, hvem 19-årige Kumado er, og hvem du måske kan se i 3F Superligaen inden for den nærmeste fremtid.

Gareth Henderby, Head of Academies:

– Willy er en god fyr, der ikke siger så meget, men er utrolig fokuseret. Han er den type person, man stoler på, og som man kan gå til, hvis man er i tvivl om noget, og i det hele taget er han mere handlingens mand – både på og uden for banen.

– Fodboldmæssigt er han hurtig, og han har en god teknik, hvilket begge dele giver ham gode forudsætninger både offensivt og defensivt. Han kom til Right to Dream som 12-årig og har arbejdet stenhårdt lige siden for at få kontrakt i FC Nordsjælland. Vi glæder os allesammen til at se ham tage næste skridt i hans udvikling, efter han spillede en stor rolle på U19 som kaptajn for holdet.

Kasper Kurland, U19-cheftræner:

– Willy har haft en rigtig god tid på U19, og han sluttede af med at være anfører. Han er en fantastisk fyr og var en virkelig god leder for os, så jeg tror på, at han også kan blive det i Superliga-truppen. Han har været uheldig med nogle skader, men har kæmpet flot med at komme tilbage, og nu er det bare vigtigt for ham, at han er tålmodig og ikke bliver for ivrig og skadet igen.

– Nu er der selvfølgelig stærke spillere foran ham på positionen, men han er også blevet brugt oppe på midtbanen, hvor han gjorde det godt. Han har mange kvaliteter i sig, og hans offensive stil og spillet på den sidste tredjedel kan han helt sikkert bidrage godt med i Superligaen.

Willy Kumado:

– Jeg har været her i halvandet år og har fra starten af arbejdet hårdt for at få mulighed for at blive en fast del af Superliga-truppen. Jeg er meget glad for, at jeg nu har fået muligheden, og jeg er klar til at arbejde om muligt endnu hårdere og kæmpe for at bevise mit værd for trænerne og mine holdkammerater og hjælpe holdet med at opnå målsætningerne.

– Jeg kan spille back i både højre og venstre side, og jeg kan også spille i midten. Jeg er en hurtig spiller, som er sikker på bolden og lægger gode indlæg fra min position som back. Og så synes jeg også, at jeg har lederevner på banen – det viste jeg også som anfører for U19-holdet.

– Jeg vil altid have ambitioner med mit fodboldspil. Nu er jeg en fast del af førsteholdet i FC Nordsjælland, og det er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Så jeg vil fokusere på at blive bedre og bedre dag for dag her. Selvfølgelig drømmer jeg stort, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at spille i La Liga en dag. Jeg tror, at jeg spillemæssigt ville passe godt der. Og så drømmer jeg selvfølgelig om at spille på landsholdet – det ville være stort for mig, og så er det min mors store drøm, så det stræber jeg selvfølgelig efter.