Fra Akademi til Kvindeliga – Mød Emilia Ásgeirsdóttir og Johanna Fossdalsá

Kategorier

Emilia Ásgeirsdóttir og Johanna Fossdalsá har i en tidlig alder taget turen fra FCN’s akademi til Kvindeligaen. Læs om de to unge spilleres rejse her.

Hvis I ikke allerede kender navnene, så er det nok bare et spørgsmål om tid. 17-årige Emilia Ásgeirsdóttir  og 16-årige Johanna Fossdalsá er to stjerneskud på Kvindeligaholdet, som på trods af deres unge alder allerede har etableret sig som profiler.

Her kan du lære de to spillere bedre at kende.

Emilia Ásgeirsdóttir

– Jeg startede med at spille fodbold i Norge, fordi jeg boede der på det tidspunkt. Jeg var lige startet i 0. klasse, da jeg begyndte. Så flyttede jeg til Island og boede der i fem år. I den periode spillede jeg i tre forskellige klubber inden jeg flyttede til Danmark. Så jeg har været vidt omkring. For to år siden flyttede jeg til Danmark og der begyndte jeg samtidig i FC Nordsjælland.

– Jeg vil beskrive mig selv som en hurtig spiller, der gerne vil være en del af spillet, men samtidig vil være inde i feltet og score så mange mål, som muligt. Mine forcer er nok min hurtighed og mit overblik på banen.

– Jeg har selvfølgelig både drømme og ambitioner for fremtiden. På længere sigt kunne jeg godt tænke at prøve mig selv af i en klub i udlandet. Og så vil jeg selvfølgelig gerne tage skridtet op fra U19-landsholdet til A-landsholdet og få nogle kampe der. Det er helt klart drømmen, og det tror jeg også på.

Johanna Fossdalsá:

– Jeg startede med at spille i HB Thorshavn, hvor jeg spillede med drenge, fordi min bror spillede og min far var træner. Så jeg var jeg bare med på sidelinjen til at starte med, men begyndte så småt at spille med. Så jeg spillede med drenge indtil jeg flyttede til Danmark som 13-årig, hvor jeg begyndte at spille i Vildbjerg. Og så kom jeg til FC Nordsjælland som 15-årig.

– Jeg vil beskrive mig selv som en teknisk spiller med godt overblik og god spilforståelse. Mine spidskompetencer er mine stikninger i dybden, når jeg er retvendt. Og så ligger det naturligt til mig at tage ansvar, og selvom jeg er så ung, så tager jeg også noget ansvar på holdet, fordi jeg allerede har fået en del kampe.

– Jeg sætter overliggeren højt. Så jeg vil gerne spille i en af de bedste klubber i verden og være fast på A-landsholdet. Drømmen er FC Barcelona, men generelt vil jeg bare gerne være med til at spille om de største titler i verden.

Chris Sargeant – Cheftræner for kvindeholdet

– Emilia er virkelig spændende offensiv spiller. Hun har en rigtig god hurtighed og har en god evne til at stå det rigtige sted i feltet, hvilket vi også har set i de seneste kampe. Hun ved i den grad, hvor målet er placeret.

– Hun er desuden en teknisk dygtig spiller, som også evner at deltage i det opbyggende spil. Så på den måde er hun også meget alsidig som spiller.

– Johanna har virkelig evnen til at begejstre folk, der ser hende spille. Hun har helt enestående tekniske evner hendes alder taget i betragtning. Hun har et fænomenalt blik for spillet. Hendes overblik er ekstraordinært.

– Hun har også evnen til at score mål, hvilket vi har set på det sidste. Overordnet set er hendes fodboldforståelse meget høj og jeg ser en stor fremtid for begge spillere.