Flemming Pedersen: Det var en stor 2-0-sejr

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

AC Horsens blev fredag aften besejret med 2-0. Mohamed Diomande og Andreas Schjelderup stod for kampens to scoringer.

Vi havde æren af at sparke runde 15 i 3F Superligaen i gang, og det blev gjort med manér hjemme i Right to Dream Park. Mohamed Diomande og Andreas Schjelderup stod for scoringerne, der besejrede AC Horsens 2-0, og efter kampen var Flemming Pedersen tilfreds med sejren – om end den sagtens kunne have været større.

– Det var en stor 2-0-sejr. Hvis den var blevet 4-0 eller 5-0, var der ingen, der kunne have sagt noget til dét. Vi sidder solidt på Horsens og sætter dem under pres fra første sekund, og jeg hørte lige, at deres expected goals lå på 0,0. Jeg ved ikke, om det er sket før i Superligaen, men det er i hvert fald et stort skulderklap til vores disciplin i holdet. Vi er gode til at angribe, samtidig med at vi får dækket banen af og ikke tillader omstillinger. Så jeg er tilfreds med spillet, og jeg er glad for at kunne give fansene endnu en sejr, for igen i dag hjælper de os med en fantastisk opbakning.

Det var anden gang i træk, at Andreas Hansen og resten af forsvaret kunne notere sig et clean sheet, men til trods for en yderst vellykket defensiv var det ikke det, trænerteamet havde haft størst fokus på i ugen op til kampen.

– Der var måske en tredjedel af vores fokus, der gik på at holde Horsens fra chancer, men i og med at vi jo spillede på hjemmebane, var størstedelen jo på at skabe chancer og få afslutninger på deres mål. Men der er også en god substans i holdet, så vi kan tillade os at fokusere på offensiven og stole på defensiven.

– I den omvendte kamp blev vi straffet for vores sløseri, og selvom vi havde meget boldbesiddelse, kom Horsens til mange chancer. Men vi lærte rigtig meget af den kamp, og nogle gange kan det være rigtig godt at tabe en fodboldkamp.

Nu er der 10 dage til næste kamp, hvor FC Midtjylland venter, og derefter venter to yderligere kampe på en uge. Så for Flemming Pedersen og trænerteamet gælder det om at forberede sig optimalt til efterårets tre sidste kampe.

– Vores første fokus er at give stamspillerne, som har spillet meget, en god restitution, inden vi bygger op til kampen mod FC Midtjylland. Så dem kommer vi ikke til at have så meget fysisk fokus på i den kommende uge. Og det tillader os så at have stort fokus på dem, der ikke har spillet så meget, og give dem endnu mere taktisk og strukturel træning.