FC Nordsjælland er videre i Pokalturneringen efter storsejr

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

FC Nordsjælland spillede sig onsdag eftermiddag videre til Pokalturneringens fjerde runde, efter de på udebane i Ballerup vandt 5-0 over BSF. 

Det var som ventet FC Nordsjælland, der satte sig på kampen fra første fløjt. Første store chance faldt efter 10 minutter, da Oliver Antman blev spillet fri af Rocco Ascone. Men Kasper Vilfort i BSF-målet reagerede hurtigt og afværgede forsøget.

BSF kæmpede heroisk og stod solidt defensivt, men FC Nordsjælland kreerede dog alligevel en del store chancer i første halvleg. Og efter 24 minutter var der intet at gøre for hjemmeholdet, da Benjamin Nygren fik bolden i feltet. Fri foran mål svigtede svenskeren ikke, og så stod den 1-0 til FC Nordsjælland.

To minutter senere havde Oliver Antman en fri header foran mål, men igen var Kasper Vilfort på plads i målet.

Det var ikke meget af spillet, som foregik på FC Nordsjælland halvdel, men hjemmeholdet kom alligevel til et par afslutninger i første halvleg – uden at det dog for alvor blev farligt. Derfor kunne de to hold gå til pause ved stillingen 1-0 til FC Nordsjælland.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Benjamin Nygren kunne fordoble føringen med sin anden scoring.

Efter en lille time kunne Kaare Barslund flugte bolden i kassen efter en flot teknisk detalje. Det var Barslunds første mål for seniorholdet.
Ti minutter senere gjorde Oliver Antman det til 4-0 og i kampens afslutning fordoblede Kaare Barslund sin målscoring og gjorde det til slutresultatet 5-0 – igen efter et hjørnespark.

Selvom der var chancer til mere, forblev det ved de fem scoringer for FC Nordsjælland, som dermed er videre til Pokalturneringens fjerde runde.

Famlende start og svært underlag
Cheftræner Flemming Pedersen var overordnet set tilfreds med det, han så fra sit hold onsdag aften.

– Det var en lidt famlende start, hvor vi lige skulle vænne os til underlaget og den måde, bolden bevægede sig på. Men derefter så det fint ud. Vi havde en fin organisation og vi var ikke på noget som helst tidspunkt i kampen i problemer. Det er jo altid godt at se nogle nye ansigter på banen og også vigtigt at holde alle til ilden. Det fik vi gjort i dag og jeg synes, at spillerne viste sig rigtig fornuftigt frem.

–  I første halvleg traf vi nogle lidt dårlige beslutninger, som var under vores niveau. Vi komplicerede i virkeligheden tingene for meget. Det fik vi rettet op på i pausen og spillede en meget bedre anden halvleg. Som anden halvleg skred frem, blev BSF mere trætte. De løb trods alt flere meter efter bolden, end vi gjorde. Og så kunne vi score de mål, vi gjorde.

Blandt dagens målscorere var 18-årige Kaare Barslund, der havde fået chancen fra start i midterforsvaret og kvitterede med to scoringer i anden halvleg. Flemming Pedersen var også meget tilfreds med det, han så fra sin unge centerback.

– Det var dejligt at få scoret på nogle standarder, hvor Kaare står godt placeret derinde. Han har sans for at score mål på standarder, fordi han er god til at snuse de der løse bolde op. Det andet mål, han laver er en løs bold, men det første er jo en fantastisk teknisk detalje, hvor han flugter den ind efter et hjørnespark.

Desuden bød kampen på to debutanter i form af Maksim Stjopin og Emil Roback, der begge blev skiftet ind i anden halvleg. Og Flemming Pedersen sendte efter kampen også et par rosende ord efter de to.

– Jeg var meget tilfreds med, at de ikke gik ind og gjorde tingene mere komplicerede end højest nødvendigt. Mange gange når man får debut og fører komfortabelt, så kan man godt se, at særligt offensive spillere vil ind og spille mere individuelt. Men det var ikke tilfældet her. Jeg var meget tilfreds med deres kollektive tilgang til kampen. Og de er begge to med i opbygningen til nogle af vores farlige angreb.

Flere FCN-fans havde taget turen til Ballerup onsdag eftermiddag, og Flemming Pedersen

– Det var igen en super opbakning fra de mange fans, der havde taget turen til Ballerup. Det var virkelig fedt at kunne høre dem under kampen, lyder det afslutningvist fra Flemming Pedersen.

Kampfakta:

0-1 Benjamin Nygren (’24)
0-2 Benjamin Nygren (’50)
0-3 Kaare Barslund (’57)
0-4 Oliver Antman (’68)
0-5 Kaare Barslund (’83)

På søndag går det igen løs i 3F Superligaen, hvor AGF er på besøg. Husk, at hvis du ikke allerede har købt billet til kampen, så kan du gøre det på billet.fcn.dk.