Brandvarme Ásgeirsdóttir: Mål har altid været min drivkraft

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Der er mål i støvlerne på 17-årige Emilia Ásgeirsdóttir, som fredag blev matchvinder mod Brøndby IF.

Emilia Ásgeirsdóttir skulle kun bruge få minutter på banen før hun havde bragt FC Nordsjælland på sejrskurs i udekampen mod Brøndby fredag aften. Med sin scoring til 2-1 blev Ásgeirsdóttir matchvinder og sikrede FC Nordsjælland tre vigtige point.

– Det er jo mega fedt at score. Det har altid været drivkraften for mig. Jeg forsøger bare at gøre det bedste, jeg overhovedet kan til træning og kamp for at hjælpe FC Nordsjælland til sejr. Med min rolle på banen, så er det typisk at score mål, så det var jeg glad for lykkedes i fredags, så vi kunne tage de tre point med hjem til Farum.

Emilia Ásgeirsdóttir er netop kommet tilbage fra en landsholdssamling med det danske U19-landshold, hvor hun i tre EM-kvalifikationskampe scorede fire mål. Så målformen fejler intet for 17-årige Ásgeirsdottir med de islandske aner.

– Jeg føler, at min form er rigtig god p.t. Det er rigtig fedt, når man lykkes med de ting, man går på banen for. Det er jo altid en holdindsats, når man scorer. Jeg synes bare det er fantastisk, når man kan sætte sidste fod på bolden og sparke den i kassen.

Ásgeirsdóttir er angriber og elsker at være dér, hvor målene er. Men hun fortæller, at hun på det seneste er begyndt at trække mere ned i banen for at være med til at bygge spillet op.

– Jeg har altid været en, som gerne ville op og score. Men på det sidste er jeg begyndt at trække lidt ned i banen og være med til det opbyggende spil på den sidste tredjedel, men stadig være med i feltet og opsøge boldene der. Jeg kan godt lide at være med til at opbygge spillet.

– I en kamp skal jeg holde mig klar hele tiden, så hvis bolden pludselig kommer i feltet, så skal jeg selvfølgelig være der. Men hvis jeg har mulighed for at være en del af spillet i løbet af kampen, så er det bare fedt.

I en alder af 17 år har Emilia Ásgeirsdóttir allerede etableret sig på Kvindeligaholdet. Hun drømmer om en fremtid på A-landsholdet og vil også gerne prøve sig af i en stor klub i udlandet. Men lige nu er fokus hundrede procent på FC Nordsjælland.

– Selvfølgelig har jeg en ambition om at komme op og spille på A-landsholdet. Lige nu spiller jeg på U19-landsholdet og gør alt, hvad jeg kan for at præstere der. Og så vil jeg selvfølgelig også gerne prøve mig selv af udlandet. Men hver ting til sin tid. Lige nu spiller jeg her og har mit fokus fuldstændig på FC Nordsjælland. Og så må jeg tage det, som det kommer.

Næste opgave for Emilia Ásgeirsdóttir of resten af FCN-truppen er fredag, hvor Sundby BK kommer på besøg i Right to Dream Park.

Kampen starter klokken 19 og billetterne kan købes her.