‘AJ’ på udlån: Har rykket mig meget

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

I sommer blev Jonas Jensen-Abbew lejet ud til HB Køge for resten af året, og indtil videre har opholdet budt på en masse spilletid og stor udvikling til midterforsvaren. Her kan du få en status på ‘AJ’.

Jonas Jensen-Abbew fik 11 Superliga-kampe for FC Nordsjælland, og siden sommeren er han trukket i den blåsorte trøje i HB Køge, hvor han allerede har spillet 12 kampe – 10 af dem fra start til slut.

Den 20-årige midterforsvarer har derfor haft rigeligt at se til, og de mange minutters fodbold er også noget, der hjælper på udviklingen for ’AJ’.

– Det har været rigtig rart at spille så fast. Nu er det jo noget tid siden, jeg har prøvet det, så jeg har nydt at spille uge efter uge og vide, at trænerne har tillid til mig, selvom jeg måske laver nogle fejl hist og her. Når man spiller hver weekend, får man bare skabt en god selvtillid, og man tør tage flere og flere chancer og være mere på bolden. Fra de første kampe, jeg spillede, til de sidste har jeg rykket mig sindssygt meget. Især i spillet med bolden har jeg udviklet mig en masse, og jeg kan mærke, at jeg har fået forbedret mit overblik og min ro, når jeg har bolden.

Udviklingen for ’AJ’ består også i at møde nogle forskellige typer spillere. Og det er der garanti for i en liga, der adskiller sig lidt fra Superligaen.

– Den største forskel er selvfølgelig tempoet. Det går lidt langsommere, og man har lidt mere tid til at træffe de rigtige beslutninger, men når det er sagt, er det tekniske niveau højt. Der er nogle teknisk dygtige spillere i ligaen og også her i HB Køge. Der er selvfølgelig også nogle store spillere, som virkelig går til den, så man skal i det hele taget lige omstille sig lidt fra Superligaen, men det har kun været godt for min udvikling. Jeg tror, at jeg har stået over for mange flere forskellige typer spillere, end jeg ville gøre i Superligaen.

Superliga-forventninger til AJ

Efter planen skal Jonas Jensen-Abbew tilbage til FC Nordsjælland efter efterårssæsonen, og det betyder, at der blot resterer fire kampe i HB Køge, hvor ’AJ’ har skullet indstille sig på en lidt anderledes rolle end den, han var vant til i FCN-trøjen.

– Personligt skal jeg bare fortsætte den udvikling, jeg har været igennem indtil nu og blive ved med at tage stort ansvar i spillet og bidrage til spillet. Selvom jeg jo ikke har spillet vildt meget i FCN, kommer jeg jo til et omklædningsrum, hvor folk har forventninger til mig, når jeg kommer fra en Superliga-klub. Jeg ser det ikke som et pres, men det er mere nogle forventninger til, at jeg kommer med noget nyt og hjælper holdet. Og det kan selvfølgelig godt være en stor mundfuld, men efter lidt tid finder man jo sin rolle på holdet og i omklædningsrummet, og så giver det jo sig selv.

Som midterforsvarer er det svært ikke at skæve til trænerbænken, når man spiller i HB Køge. Her sidder nemlig både Daniel Agger og Lars Jacobsen, der begge har flotte aktive karrierer bag sig. Og det var Jonas Jensen-Abbew selvfølgelig også klar over på forhånd.

– En af årsagerne til, at jeg valgte lige netop HB Køge, var selvfølgelig også på grund af trænerteamet. De har begge spillet på højeste niveau i så mange år, og de vil rigtig gerne lære fra sig, så det er rigtig fedt. De giver tit nogle råd og instruktioner, som bare giver mening med det samme inde på banen.

HB Køge befinder sig i skrivende stund på en syvendeplads med tre point op til top seks, og på søndag går turen til Hjørring og Vendsyssel FF for ’AJ’ og holdkammeraterne.