U19-drengene måtte nøjes med uafgjort i målrigt lokalderby

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

FC Nordsjællands U19-drenge spillede lørdag 3-3 mod Lyngby i en kamp, hvor det lignede en FCN-sejr indtil sidste minut. 

Det så længe ud til, at FC Nordsjællands U19-drenge skulle hive deres fjerde sejr på stribe i land, da lokalrivalerne fra Lyngby gæstede Right to Dream Park lørdag eftermiddag. Men en reducering af Lyngby i de døende minutter betød, at kampen endte 3-3.

I en lige første halvleg gjorde Mickael Dosso det til 1-0 i det 35. minut efter en for kort tilbagelægning i Lyngbyforsvaret.

Anden halvleg var knapt nok sparket i gang før FC Nordsjælland kunne fordoble deres føring. Denne gang var det Marco Bruhn, der kunne sætte sidste fod på bolden efter flot opspil.

Men Lyngby gav ikke op og få minutter senere gjorde Jefrey Adjei-broni det til 2-1. Det tændte op under gæsterne, som gjorde det til 2-2 efter 57 minutter.

Det var dog stadig FC Nordsjælland, som kom frem til de største chancer og efter 67 minutter kunne vi igen bringe os i front, da Marco Bruhn med sin anden scoring gjorde det til 3-2 efter flot spil på kanten af indskiftede Juho Väinö Valtteri .

Lyngby pressede godt på til slut i kampen og det gav desværre bonus i overtiden, da Lauge Wesenberg Sandgravudlignede til slutresultatet 3-3.

Det betød, at kampen skulle afgøres i straffesparkskonkurrence – og her trak FCN det længste strå – blandt andet som følge af tre redninger fra keeper William Lykke.

Cheftræner Kasper Kurland var ærgerlig, da han evaluerede indsatsen efter kampen.

– Jeg synes det er ærgerligt, at vi kun får 3-3. Vi vinder godt nok den efterfølgende straffesparkskonkurrence, hvilket sikrer os to point, men vi skulle have haft tre i dag.
Jeg synes egentlig, at vi er i god kontrol og holder dem fra store chancer i første halvleg – udover nogle omstillingsmuligheder og episoder på standarder.

– Vi scorer til 2-0 kort inde i anden halvleg på et super mål, som er bygget op helt nede fra. Og så havde vi en forventning om, at det ville gå rigtig fint derfra. Men så laver vi to fejl i vores opbygningsspil, som bringer Lyngby op på 2-2.

– Derfra går kampen meget frem og tilbage og der var muligheder i begge ender. Vi scorer til 3-2 og føler egentlig, at vi har kampen under kontrol på det tidspunkt. Vi brænder nogle store chancer, som kunne have givet os det fjerde mål. Men til sidst smider vi for meget af vores kontrol over bord. Vi spiller for meget i luften og for lidt på jorden. Derfor kunne Lyngby trykke på og scorer til 3-3 i overtiden.

– Med de positive briller på, så skaber vi rigtig mange chancer. Og det er jo godt. Men vi skulle simpelthen have scoret mere end de tre mål, som vi gør. Så det er selvfølgelig en bitter pille at sluge. Men vi må op på hesten igen. Nu har vi lige en landsholdspause inden vi møder OB den 1. oktober og der skal vi være klar.

Kampfakta: 

FCN-Lyngby

1-0 (‘35) Mickael Dosso
2-0 (‘46) Marco Bruhn
2-1 (’50) Jefrey Adjei-broni
2-2 (’57) Lauge Wesenberg Sandgrav
3-2 (’66) Marco Bruhn
3-3 (’91) Lauge Wesenberg Sandgrav

Næste opgave for U19 holdet bliver på lørdag den 1. oktober klokken 12.30, når vi skal et smut til Odense, hvor OB venter.