Silja Weinell efter seniordebut: Et stort skridt i den rigtige retning

Kategorier

Foto: Kent Rasmussen / Gonzales Photo

I sidste uge fik 18-årige Silja Weinell debut for FC Nordsjællands kvindeliga-trup, da hun spillede alle 90 minutter i pokalsejren mod Odense Q.

FC Nordsjælland kan skrive en ny spiller på listen over kvindespillere med kampe for klubben. 18-årige Silja Weinell fik således de første minutter som FC Nordsjælland-spiller, da vi sidste onsdag mødte Odense Q i Gjensidige Pokalen.

Fra sin position som højre back deltog Weinell både i det offensive og defensive spil og hovedpersonen selv er da også meget tilfreds med indsatsen.

– Jeg synes, at det gik rigtig godt. Jeg er fint tilfreds med min indsats. Så det var en god debut. Jeg var spændt og nervøs på den gode måde, da jeg trådte ind på banen. Det var virkelig en helt ubeskrivelig oplevelse, lyder det fra Weinell, som ikke med det samme troede på det, da cheftræner Chris Sargeant fortalte hende, at hun skulle starte.

– Jeg var lidt i chok. Men jeg blev selvfølgelig rigtig glad, da Chris fortalte det. Den tillid, som trænerteamet viser til mig er enorm rar.

– Pigerne var rigtig gode til at supporte og komme med støttende ord både inden kampen og undervejs. Så det gjorde det også lettere for mig at slappe af og spille mit eget spil. Jeg følte mig helt rolig og var sikker på, at det nok skulle gå. Når ens holdkammerater og trænere tror på en, så gør man det også selv pr. automatik.

– Det føles som et stort step i den rigtige retning. Så håber jeg bare, at jeg kan fortsætte og forhåbentlig få noget mere spilletid. Jeg klør i hvert fald på og kæmper hver dag til træning, siger Silja Weinell.

Cheftræner Chris Sargeant havde også kun roser til overs for sin unge højre back efter onsdagens kamp.

– Hun spillede virkelig en flot kamp. Jeg synes det er imponerende, at hun har vænnet sig til tempoet på så relativt kort tid. Det var rigtig godt at se.

Næste kamp for Silja Weinell og resten af FCN-truppen er på lørdag den 24. september, hvor HB Køge kommer på besøg i Right to Dream Park.
Kampen er gratis for tilskuere – det kan dun læse meget mere om her