Sejr til kvinderne i pokalturneringen

Kategorier

Foto: Kent Rasmussen / Gonzales Photo

FC Nordsjællands kvinder spillede sig onsdag aften videre i pokalturneringen efter en 3-1 sejr over Odense Q.

Onsdag aften skulle FC Nordsjælland forsøge at spille sig videre i Gjensidige Kvindepokalens fjerde runde, da Odense Q ventede på udebane.

En ordentlig skylle lige inden kampstart gjorde forholdene på kunstgræsbanen i Odense vanskelige. Det var dog FC Nordsjælland, der håndterede det bedst og dominerede kampen fra start.

Et lup af Laudrupske dimensioner fra Kathrine Kühl sendte Emilia Asgeirsdottir i dybden, som kunne sparke bolde i mål til 1-0 efter et kvarter.

FC Nordsjælland sad generelt på kampen og efter 22 minutter blev føringen fordoblet, da en clearing i Odense-forsvaret røg op på armen af en Odense Q spiller. Dommeren pegede straks på straffesparkspletten og Princess Marfo satte sikkert bolden i kassen.

Dermed kunne vi gå til pause foran 2-0.

Anden halvleg var knapt nok sparket i gang, før vi igen fik nettet til at blafre. Og igen var det Emilia Asgeirsdottir, der kunne sætte sidste fod på bolden.

Odense Q fik reduceret til 1-3 efter 59 minutter, men vi blev ved med at presse på og havde optræk til flere fine muligheder – ligesom vi også ramte stolpen to gange. Men stillingen forblev ved de 3-1 og dermed er FC Nordsjælland videre til pokalturneringens fjerde runde.

Mange chancer men for få mål
Cheftræner Chris Sargeant, som i dag var uden sin assistent Amy Harrison på trænerbænken, var overordnet set glad for den præstation, han så fra sine spillere onsdag aften.

– Jeg synes, at vi spiller en rigtig fin kamp og får skabt chancerne til at vinde komfortabelt. I virkeligheden burde vi have scoret flere mål, end vi gjorde. Men det var positivt, at vi skabte så meget. Så en rigtig fin kamp fra os og en vigtig sejr, som vi dedikerer til Amy (Harrison, assistenttræner) som har været nødt til at rejse hjem i denne her uge. Vi glæder os til, at hun er tilbage igen snart.

Kampen bød desuden på en debutant i form af Silja Weinell og cheftræneren var meget tilfreds med, hvad han så fra sin unge højre back.

– Jeg synes, Silja spiller en virkelig god kamp. Det er skønt, at vores unge spillere kan træde direkte ind og ramme niveauet med det samme. Olivia Thorndahl kommer også ind til en af sine første kampe og gør det også stærkt. Så det var godt at se.

Sejren sender FC Nordsjælland videre i pokalturneringen og ifølge Chris Sargeant vil der altid være noget specielt over pokalturneringer.

– Det er altid specielt med de her turneringer. Jeg er vokset op med FA Cuppen i England, som jo er kæmpestor. Sidste år nåede vi til semifinalen, og vi håber selvfølgelig på, at vi kan gå hele vejen i år, lyder det fra Chris Sargeant.

Næste kamp for FC Nordsjællands kvinder er på lørdag den 17. september, når Fortuna Hjørring venter på udebane.